Knacka en utvalda post till toppen av din Facebook-sida

Facebook-sidor är ett bra sätt att engagera fans av ett varumärke, företag, band eller vad som helst du kan vara involverad i det som behöver främjas. Nyligen märkte jag att Facebook nu låter dig sticka ett inlägg till toppen av din Facebook-sida. Detta är ett utmärkt sätt att presentera ditt bästa innehåll för dina fans och läsare. Här är en snabbguide om hur du gör det.

Innan du börjar

Kom ihåg att detta bara fungerar för fan sidor. Det fungerar inte för tidslinjer för personliga Facebook-konton. Dessutom måste du förmodligen vara minst en innehållsskapare för att kunna göra detta - Facebook har ett system med administratörsroller för sidor.

Pin ett inlägg till din Facebook-sida

Logga in på Facebook och gå till din Facebook-sida. Hitta posten du vill peka och klicka på pennikonen på sin högra sida. På rullgardinsmenyn klickar du på Pin to Top.

Det är verkligen så enkelt. Inlägget kommer att vara högst upp på sidan och har ett gult band längst upp till höger för att visa att det har fastnat på din sida.

Jag har lagt märke till att inlägget inte kommer att ligga på toppen för alltid. På min sida faller det normalt tillbaka till tidslinjen efter en vecka eller så. Bara upprepa processen för att lägga till den till toppen.