Apple iPhone 4S: Fem orsaker Det kan vara min första någonsin iOS-enhet


Jag är inte på väg att kasta mitt tält utanför en Apple Store än. Men för första gången sedan min gamla iRiver MP3-spelare slutligen bröt ner 2005, överväger jag faktiskt att köpa en Apple iOS-produkt. Jag slutade inte att få en iPod. Det var för stort ett steg. Jag var inte redo att sälja min själ till företaget iTunes Store heller. Men Apple flipper bort på mig. Det finns mycket om den nya iPhone 4S-ja, den som underwhelms alla andra-det är vettigt för mig.

Jag borde säga direkt jag är en Android-användare nu. Inte en Android fanboi. Android, som Windows Phone före den, är för mig det mest praktiska valet. Det är billigare, det är öppet, det gör vad jag behöver. Min smartphone har rätt bärare. Allt som alltid har övervägt Apples marknadsföring och designchips för mig. Fram till kanske nu. Här är varför:

Verizon: Försök använda något annat där jag bor i Rockies. Försök bara. Nu när iPhone är jämn på Sprint har en av de viktigaste praktiska skälen till att hålla sig till Android raderats. Lanseringen av Verizon iPhone var allmänt sett som en besvikelse på tiden eftersom amerikanerna inte alla hoppade skeppet mycket på samma dag för att lämna AT & T. Kanske beror det på att det är lätt att glömma det utanför dalen, väl ... gånger suger. Att bryta ett transportavtal och skälla ut några hundra för bättre täckning är inte i många familjs lågkonjunkturbudgetar. Men vi alla märkte det nya alternativet och sa till oss själva "kanske på julen ..."

World Phone: iPhone 4S kommer att fungera på både CDMA och GSM-nätverk, som jag tycker är attraktiv för resor. Återigen handlar det om praktiska egenskaper, särskilt nu när Apple har visat sig vara villig att släppa upp olåsta versioner av iPhone. Plötsligt börjar jag att tycka om Apples inställning till öppenhet mer än jag någonsin föreställt mig.

Siri: Medan många blev besvikna över att denna nya röstassistentfunktion tycktes vara vad Apple såg som sizzle vid den senaste mediahändelsen var jag imponerad. För att verkligen integrera denna typ av tjänst över alla de olika funktionerna i en enhet utan att bryta den, är Apples slutna miljö vägen att gå. I åratal har jag hört talar om Android-fragmentering och svarat "så vad?" När jag såg Siri på scenen sa jag till mig själv "Åh, det är vad".

">

Alla dessa appar och iPad - Inte ett nytt argument här, men det faktum att de bästa appsna tenderar att debutera på iOS i kombination med avsaknaden av en anständig Android iPad-tablettkonkurrent undergräver en viktig grund för att shoppa Apple från mitt liv under så många år . Jag var en Windows-kille i stället för en Mac-devotee eftersom Windows var den globala standarden och det gjorde mer praktisk mening. Men i världen av appar, särskilt tablet-appar, ser iOS mer ut som det praktiska valet.

Pris - Från $ 199 för en iPhone 4S? Med allt ovan? Och en begagnad iPhone 4 kan för närvarande hämta över 300 dollar från eBay: s snabbförsäljningsinköpssida? Kanske borde jag gräva det tältet ut ur vinden och gå ner till Albuquerque trots allt ...