Apple iOS 5: 10 Nyckelfunktioner - Första titt

Igår släppte Apple sitt nya mobila operativsystem iOS 5. Apple har mer än 200 nya funktioner. Här är en titt på några av vad du kan förvänta dig.

iCloud är en ny tjänst som levereras med alla nya iPhone, iPad och iPod touch. Tjänsten låter dig komma åt dina appar, musik, videoklipp, foton och andra data från var som helst du har en Internetanslutning. Det kommer att hålla din e-post, kalendrar och kontakter uppdaterade på alla dina iOS-enheter och Mac. iCloud ger dig 5 GB ledigt lagringsutrymme. Om du behöver mer, uppgraderas lagringsplaner från $ 20 / år till ytterligare 10 GB.

Ta ett foto, ladda upp det till iCloud där du lagrar upp till 1000 bilder i 30 dagar. Du kan sedan strömma bilderna och synkronisera dem till andra enheter. Om du synkroniserar dina foton till din dator eller Mac - det finns ingen gräns eftersom hårddisken har mycket mer lagringskapacitet.

Skapa ett dokument i Word eller Sidor på din Mac, ladda upp det till iCloud, och när du ändrar dokumentet kan du se dem över alla enheter.

Kiosk liknar iBooks - men för tidningar och tidningar. Den uppdaterar automatiskt nya problem i bakgrunden. Om du använder din enhet för att läsa många tidskrifter, förbättras upplevelsen mycket.

iMessages är ett helt nytt sätt att prata med dina vänner, familj och kollegor. Den innehåller obegränsad textmeddelande till andra iPhone-, iPad- och iPod touch-användare via WiFi eller en 3G-anslutning. Du kan också skicka foton, videoklipp och din nuvarande plats. En annan intressant egenskap är att det låter dig spåra meddelanden med leveransintäkter. Nu kan dina medarbetare inte säga att de inte fick noteringen.

Safari har användargränssnittskonfigurationer som inkluderar flikarbläddring, spara platser för att läsa senare (via iCloud) och läsare för att ta bort annonser från att klara artiklar.

Twitter är integrerad i iOS 5. Det gör det enklare att tweeta meddelanden till dina följare. Det fungerar mycket som tweeting från någon inbyggd app i OS X Lion - så att du enkelt kan tweet länkar, foton, videoklipp och kartor. Du kan också lägga till din plats till vilken tweet du skickar. Inte alla appar har Twitter-support, men räknar med att utvecklare lägger till det. Utvecklare kan använda iOS 5 SDK som innehåller stöd för Twitter API.

Kamerorna är lättare att komma åt och använda. Nu kan du öppna den direkt från låsskärmen. Klicka bara på kamerans ikon och du är redo att ta bilder och videoklipp.

Mail har några coola nya funktioner. Omarrangering av namn i adressfältet är lättare genom att dra adresser till olika fält. När du söker efter en viss e-postadress söker den också i meddelandekroppen.

Meddelandecentret är ett bra sätt att hålla de appar som meddelar dig händelser på en central plats. Du kan konfigurera appar som e-post, väder, lager, påminnelser, kalenderhändelser och mer som ska visas i anmälningscentret. För att komma åt det, tryck på klockan högst upp på enheten och svep neråt. Du kan också ställa in den för att visas på din låsskärm också.

Påminnelser är en nyfödd ny app i iOS 5. För de av oss som är att göra-listad junkies, kommer det här mycket praktiskt för att komma ihåg uppgifter. Du kan också ställa in det här för att varna dig i Meddelandecenter och synkronisera med iCloud.

Den personliga Siri-assistenten i iOS 5 (endast iPhone 4S) blir störst. Det är det bästa röstigenkännandet och AI-programmet som jag har sett. Eftersom jag inte har min iPhone 4S än, kolla in denna YouTube-video från ruskin147. Det visar en verklig världs demonstration av hur det fungerar - märker Siri erkänner den brittiska accenten. Häftig!