HTC One X Nu bara $ 99 på AT & T

Mer bra nyheter för dem som vill få en bra smartphone på det billiga. HTC One X, företagets flaggskeppsmodell, är tillgänglig i butikerna för endast $ 99 med ett kontrakt.

För en tid sedan var de lyckliga de som ville ha en topp Nokia Windows Phone, för så lite som ett öre.

Tja, om du hade ett öga på HTC One X, men har inte köpt det ännu, har du lycka till. Från och med nu kan du få det till $ 99 med ett tvåårigt kontrakt, i stället för den $ 199, 99 som det brukade kosta.

Det intressanta är att nyheterna från smarttelefonens prisfall som startade denna söndag bröt på xda-utvecklarforumet. En användare lade fram en skärmdump från en intern webbplats. Det bekräftades sedan för PC World av en AT & T talesman. Dagen var densamma - söndag.

Nu har AT & T beslutat att det inte finns någon anledning att hålla kunderna vänta, så priset på webbplatsen har ändrats, och du kan få HTC One X för 99 kronor.

Jag är ganska säker på att HTC kunde använda den extra försäljningen, eftersom företaget enligt en IDC-rapport citeras av BusinessWeek, är fjärde bland smarttelefontillverkare. Men dess marknadsandel sjönk från 11 procent till 5, 7.

Detta kan lugna ner HTC Desire HD-användare, som är arg denna vecka för att inte få den utlovade Android Ice Cream Sandwich-uppdateringen. Några av dem sa att de aldrig skulle köpa en HTC igen, men det kan ändra sig.

Hur som helst, en hel del.