Synkronisera filer på Android till molnet med mappsynk

Efter att ha tagit foton på din Android-smarttelefon är överföring av dem till din dator för lagring tidskrävande. Men tack vare cloud storage-tjänster som SugarSync, Box och andra kan du enkelt spara dina foton och andra filer utan att hantera kablar och en dator. FolderSync för Android gör det enkelt att se till att filer på din enhet och i molnet synkroniseras.

Använda FolderSync

Installera först Foldersync på din Android-enhet från Google Play. Starta sedan appen och acceptera licensavtalet. Därefter visas huvudinstrumentet.

Här är den viktigaste delen. Innan du börjar synkroniseringsprocessen måste du lägga till ett molnförvararkonto. Tryck på Konton och sedan den lilla "+" molnikonen.

Välj den tjänst du vill lägga till. Den stöder flera av de stora tjänster som Dropbox, Google Drive och SkyDrive. Här ska jag använda Google Drive.

Ge sedan ditt konto ett unikt namn och logga in. Det kommer att begära åtkomst till ditt Google Drive-konto så att det kan spara filer till det. Tryck på Tillåt åtkomst.

Därefter visas din enhet i avsnittet Konton.

Om du vill spara en fil på Google Drive, gå till Filhanteraren i FolderSync. Välj sedan filen du vill spara och tryck på ikonen för tre rutor som visas nedan. Tryck på Dela på menyn och välj Google Drive eller någon annan molntjänst du använder.

Om du vill synkronisera specifika mappar kan du ställa in mappsparingsalternativet i appen. Det här alternativet ber dig välja en mapp på enheten som du vill synkronisera varje gång en ny fil sparas i den mappen. Den sparar automatiskt filen på den valda molntjänsten. Peka på mappparametrar från huvudskärmen och tryck på "+" -ikonen för att konfigurera den.

Detta kan vara lite knepigt. Skriv in ett namn och i fjärrmapp, välj en mapp på din Google Drive för att spara filerna. I den lokala mappen väljer du mappen på enheten som du vill synkronisera. Under Synk.typ väljer du "Till fjärrmapp".

Under Synkroniseringsalternativ, se till att Synkronisera undermappar är markerade för att synkronisera alla filer i din lokala mapp. Om du inte kontrollerar det kanske du stöter på fel och problem med att ladda upp filer till ditt molnlagrings konto. Om du vill att programvaran ska ta bort filerna efter att ha laddats upp dem, markera alternativet "Radera källfiler efter synkronisering". Spara alternativen och du är redo att gå.

Slutsats

Jag tror att Foldersync är en praktisk app för Android smartphones och tabletter med begränsat lagringsutrymme. Om du synkroniserar dina filer regelbundet föreslår jag att Foldersync försöker. Den fria versionen stöds av annonsen, men under mina tester fann jag att den var tillräcklig och borde vara bra för de flesta användare. Om du vill ha en annonsfri upplevelse kan du köpa Pro-versionen för $ 2.29.

Försökte du FolderSync? Om ja, gärna dela dina åsikter.