Android: Lookout Mobile Security Review

Ända sedan Apple uppdaterade IOS med funktionen Find My Phone har jag letat efter ett sätt att göra samma sak på Android. Lookout Mobile Security Suite för Android erbjuder en del av samma funktionalitet gratis, men kräver ett premiumkonto för fullständiga funktioner. Det erbjuder en 14 dagars gratis premiumprövning, men efter det kommer det att krävas en prenumerationskostnad på $ 3 per månad eller $ 30 per år. Ändå vill vi fokusera på fri programvara här på så jag ska bara granska de fria funktionerna, och om du gillar dem tillräckligt kan du ta 14 dagars premiumprov för en testkörning.

Lookout Mobile Security för Android hanterar 3 grundläggande saker i den fria versionen: Säkerhet, säkerhetskopiering och avlägset lokalisering av en saknad enhet. Det första jag märkte genast var hur enkelt gränssnittet var. Det här är en app jag skulle inte vara rädd för att rekommendera till mina tekniker som inte är föräldrar, eftersom installationen bara tar några kranar här och där - även om den viktigaste delen av installationen kräver att du skapar ett konto.

säkerhet
Som en anti-virus-app är den första Lookout-hanteringen övergripande applikationssäkerhet. Till skillnad från PC-säkerhet skannar Lookout inte ditt system och filstruktur för problem, det ser bara på dina appar. Med det sagt, om du bara hämtar appar från de officiella Google Play- eller Amazon-marknaderna behöver du nog inte oroa dig för att köra Lookouts antivirusskydd. Detta beror på att Google automatiskt skannar alla appar på sin marknad, vilket gör att virusen är fria. Men vissa applikationer begär fortfarande fler behörigheter än vad som behövs, och eventuellt invadera din integritet. Men den fria versionen av Lookout söker inte efter integritetsintrång.

Säkerhetskopiering

Lookouts backupfunktion synkroniserar automatiskt dina kontakter med sina onlineservrar och låter dig återställa dem om något skulle hända med din enhet. Säkerligen är din Android-telefon redan säkerhetskopierad till ditt Google-konto, men om det inte är så är det här ett snyggt Google-alternativ. Premium-versionen kan säkerhetskopiera foton och samtal, men Lookout ger dig bara 1, 5 GB lagringsutrymme online - vilket kan fyllas ganska snabbt med de spiffiga 8MP-kamerorna som är utrustade med moderna Android-telefoner.

Saknad enhet

Det här är den exakta funktionen som jag hämtade utkik efter, och det fungerar precis som jag hoppades det skulle. När du har konfigurerat kan du logga in på ditt Lookout-konto från MyLookout-webbplatsen och hitta den exakta platsen för din telefon inom en noggrannhet på 12 meter. Dessutom kan du skicka en siren till enheten som spelar med maximal volym och låter som en blaring ambulans. Sirenen kan inte stängas av om telefonskärmen är låst, även om volyminställningen är avstängd, men det stängs av om telefonen stängs av. För båda dessa funktioner finns det en 1 till 3 minuters fördröjning innan en plats hittas eller sirenen spelas.

Observera att Lookout kräver att din enhet har GPS och Googles trådlösa nätverk Plats aktiverat för att hitta din enhet. Premium-versionen erbjuder även en fjärrkontroll för Lås och Torka, men om du har ett skärmslösenord på din telefon är fjärrlåset inte nödvändigt.

Gränssnittet i Lookout-appen är lite irriterande. Men med tanke på den iOS-liknande Find My Phone-funktionen som erbjuds helt gratis - jag kan inte riktigt klaga på några "uppgraderingar till premium" -betänkanden. Åtminstone har appen inga annonser kopplade till den. För att komma åt avancerade inställningar måste du trycka på menyknappen på din telefon och därifrån ser du några påminnelser om att vissa funktioner bara är tillgängliga för premiumabonnenter.

När det gäller Lookouts säkerhetsfunktioner för säkerhetskopiering och anti-malware, skulle jag inte rekommendera dem. Totalt var jag bara imponerad av en del av appen, funktionen Hitta min telefon. För att vara en gratis app gör det jobbet särskilt bra, glöm inte att aktivera din GPS-signal innan du lämnar ditt hem.