Så här tar du bort låssymboler från mappar i Windows 7

Ett tag tillbaka täckte vi hur du öppnar filer i låsta mappar i Windows 7 med kommandot "Take Ownership". En sak som vi inte berättade för dig var hur man skulle bli av med låssymbolen för dessa och andra mappar på ditt system. Tja, idag är dagen de bryter sig fritt från sina pjäser!

Här är problemet, du har en låst mapp i Windows 7. Oavsett om du har tillgång till den eller inte har den en låsikon. Det här kan orsaka viss förvirring, men om du inte är någon som gör en massa surfar runt ditt system med Windows Explorer har du nog inte ens märkt det. Hur som helst, låt oss bli av med de lås ikoner.

Så här tar du bort låsikonet från Windows 7-mappar

Steg 1

Högerklicka på den låsta mappen och välj Egenskaper .

Steg 2

Egenskapsfönstret ska öppnas. Klicka på fliken Säkerhet och klicka sedan på knappen Redigera ....

I fönstret Tillstånd som visas klickar du på Lägg till ...

Steg 3

I den vita rutan Skriv typgodkända användare och klicka sedan på OK .

Steg 4

Autentiserade användare ska nu visas under listan över användarnamn. Klicka på OK och klicka sedan på OK igen för att stänga båda windows och spara ändringar.

Gjort!

Och precis som flyktnären Houdini, bör låssymbolen nu tas bort från mappen! Detta är det säkraste sättet att bli av med låssymbolen utan att skapa ett stort hål i säkerhet. Men om du verkligen är orolig för säkerhetsproblem, gå bara tillbaka och Redigera autentiserade användare. På behörighetssidan avmarkerar du bara kryssrutan Läs och kör.