Kontrollera dina presentationer och andra Office-dokument med Office Remote

Microsoft Research Team i samarbete med Office Product Team har släppt en ny App för Windows 8-telefonanvändare som heter Office Remote. Den fjärranslutna appen låter dig styra olika aspekter av Microsoft Office 2013-dokument (och Office 365 docs) via Bluetooth, och tar begreppet den trådlösa musen till nästa nivå.

Krav

Appen ser ganska intressant ut men tyvärr kan jag inte spela med det längre eftersom jag fortfarande är en iPhone-användare (åtminstone för nu ...). Om du är en Windows-användare, här är några fler detaljer om att komma igång:

  • Microsoft Office 2013 (fungerar inte med tidigare eller RT-versioner)
  • Bluetooth på din dator (fungerar inte på datorer utan Bluetooth)
  • Skrivbordstillägg för Office installerat på din dator (ladda ner här)

Detaljerad funktionslista

  • PowerPoint Navigera nästa bild / föregående bild - Visa bildminne och hoppa till bild - Visa högtalarnoteringar på telefon - Visa presentationstimern och skjut framsteg - Laserpunkt med hjälp av kontakten på telefonen.
  • Excel - Navigera rader och kolumner - Byt ark genom att sippra - Använda Skivor, Pivottabeller och Filter - Hoppa till något namngivna objekt i din arbetsbok - Byt zoomnivå.
  • Ord - Hoppa till rubriker - Hoppa till kommentarer - Skärma upp / ner - Linje upp / ner - Ändra zoomnivå Skulle vara bra att höra från någon som har Windows Phone 8 och kan ge det ett försök.

Om du råkar ha en Windows Phone och få det här, släpp dina tankar på webbplatsen via kommentarer nedan och berätta om det. Är det smidigt? Intuitiv? Värdetillägg vs trådlös mus? Låt mig veta.

Video från Microsoft som granskar Office Remote

Personligen väntar jag på den tiden jag bara kan köra presentationen från min telefon. Running presentationer från PC: n är bara så .... 1990. Alla har en mobil enhet med ett operativsystem så berätta för mig varför tillverkare gör oss fortfarande använda en dator för att enkelt presentera vårt däck? Gör mig galen!