Android Ice Cream Sandwich Användarnummer växer

Enligt nyligen släppta data från Google Play Butik växer antalet Android-enheter som kör Ice Cream Sandwich, även om det fortfarande inte är den mest använda versionen av Android.

Jag har pratat om Android-fragmentering ett antal gånger, och företagets senaste diagram visar enheter som har gått till Google Play Butik under en period av två veckor växer.

Det finns fortfarande enheter som går så långt tillbaka som Android 1.5 - Cupcake. Men de står bara för 0, 2% av enheterna som besöker butiken (en liknande siffra - 0, 5% - för Donut, även om Android 1.6).

Jämfört med 14-dagarsperioden som slutade den 2 juli (den var nära 11% då) har den nu vuxit till nära 16%. Naturligtvis har många tillverkare uppgraderat enheter på senare tid, och det har haft ett betydande bidrag till tillväxten.

Den senaste versionen, Jelly Bean, ligger på 0, 8%, men det är för tidigt för det att spela en viktig roll i denna tävling (för att det inte finns något bättre ord).

Trots detta är Gingerbread fortfarande den mest populära Android-versionen. Den står för över 60% av enheter som använder Google Play Butik under samma tidsperiod.

Jag är säker på att det inte kommer att vara för länge, och Ice Cream Sandwich kommer stadigt ta över. Och vi kommer vara här för att se det hända.