Byt anteckningsblock med Feature Packed Notepad ++ Editor [groovyDownload]

Anteckningsblock har konsekvent varit den lilla appen som kommer packad med Windows genom varje version som släpptes i operativsystemets historia. Medan anteckningsblock kan vara ett användbart verktyg, skulle du tro att Microsoft skulle ha uppdaterat det eller åtminstone lagt till några valfria funktioner under årens lopp som liknar hur de uppdaterade kalkylatorn. Tyvärr har de inte, och som ett resultat har flera tredjepartsutvecklare blivit uppslagna med "Notepad-alternativ". Notepad ++ är en av mina favoriter som är full av kraftfulla verktyg och funktioner.

Notepad ++ innehåller en helt ny uppsättning funktioner som gör att du kan göra en myriad av nya saker med bara en enkel anteckningsblock. Det är lätt på systemresurser och laddar omedelbart så att du inte märker en prestandakurs mellan den och den vanliga Windows-anteckningen. Min personliga favoritanvändning för det är redigeringskoden eller kanske hex-editor-tillägget, men det finns mycket fler saker att göra med det. Låt oss ta ett djupare utseende.

Så här ställer du in Notepad ++ som en ersättning för anteckningsblock medan du håller anteckningsblock som säkerhetskopia

1. Besök notepadd ++ sourceforge-sidan och hämta de binära körbara filerna.

http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/download.php

2. När det är klart att du hämtar kan du köra installationsfilen. Installationsprocessen är enkel, och du kan lämna alla inställningar till standard om du vill. Klicka bara på Next ett par gånger. Gjort.

Nu är Notepad ++ installerad och redo att användas! Det var ganska enkelt! Du kanske märker att Notepad ++ automatiskt lagt till ett alternativ på snabbmenyn när du högerklickar filer som kan öppnas med den. Det här alternativet är ganska groovy men om du vill göra det automatiskt öppet med Notepad ++ fortsätt läsa!

Konfigurera Notepad + + filtypsföreningar

3. KlickaWindows Start-menyn Orb och skriv in standardprogram . Tryck på Enter .

4. Klicka på alternativet Associera en filtyp eller ett protokoll med ett program

5. Klicka på Aktuell standard för att ändra hur du organiserar listan och rulla sedan ner tills du ser Notepad under den kategorin. Vid denna tid är det upp till dig; Du kan manuellt byta alla filtyper som är associerade med anteckningsblock eller bara ändra .txt-föreningen. Det finns en hel del av dem här, och processen är densamma för dem alla, så jag täcker bara hur du ändrar hur .txt hanteras. Välj filtypen .txt och klicka på Ändra program.

6. I nästa fönster Klicka på Bläddra längst ner till höger.

7. Bläddra till var du just installerat notepad ++. Standardplatsen ska vara C: Programfiler (x86) Anteckningsblock ++, men om du är 32-bitars förlorar du (x86.) Välj anteckningsblock ++ .exe och Klicka Öppna .

Där går vi! Nu öppnas alla .txt-filer automatiskt i Notepad ++! Om du upprepar ovanstående process kan du helt ersätta alla filföreningar, så Notepad kommer aldrig att öppnas igen om du inte uttryckligen säger att den ska öppnas. Ha en groovy tid med Notepad ++!