Google köper Meebo, Team att arbeta på Google Plus

Google har gjort ett annat intressant förvärv genom att förvärva social plattform och messaging service Meebo.

Nyheten är bekräftad på Meebo-bloggen, men ett pris för transaktionen nämns inte (även om företaget har sagts vara värd runt 100 miljoner dollar). Meebo-laget säger i posten att det är "super jazzed up" för att rulla upp ärmarna och "få sprickbildning på ännu större och bättre sätt att hjälpa användare och webbplatsägare lika".

Meebo har startat som en tjänst som kopplar direktmeddelanden till sin webbplats - mycket användbar för personer som inte får använda sådan programvara på jobbet som Windows Messenger eller Pidgin. Men Meebo har nyligen utvecklat en social nätverkskomponent.

En Google-representant, citerad av The Next Web, säger att Google alltid letar efter sätt att hjälpa användare att dela innehåll och ansluta till andra på webben. Han tillade att Meebo-laget kommer att arbeta med Google Plus-teamet, med tanke på deras kompetens inom sociala utgivareverktyg.

Enligt min åsikt är den mest attraktiva delen av Meebo för Google snabbmeddelandeservice. Vilket bättre sätt att locka användare av andra IM-tjänster till Googles sida än en multi-protokollklient. För att inte nämna att detta kan vara mycket enkelt integrerat i Chromebooks.

Och tro det eller inte, det finns cirka 80 av dem, inklusive tjänster som ibeatyou, fetmahjälp eller chess.com, tillsammans med "klassiker" som Yahoo !, Trillian och Google Talk.

Jag tycker att det här är en ganska bra idé på Googles sida och jag är ganska nyfiken på att se var den ska gå.

Och eftersom vi pratar Google, så här öppnar du specifika webbplatser automatiskt i Chrome.