4 Anledningar till varför du ska flytta din Windows Aktivitetsfält till sidan

Sedan början har Windows placerat sin aktivitetsfält längst ner på skärmen. Men som du kanske har märkt från några av mina skärmdumpar, håller jag min på höger sida, med små ikoner aktiverade och mina aktivitetsfält knappar inställda på Aldrig Kombinera . Jag gillar det mycket. I själva verket är det verkligen, när jag är på en dator som använder standard Windows-aktivitetsfältet, verkligen mig. För att förhindra att detta någonsin kommer till mig igen, kommer jag att försöka övertyga världen om att flytta sina arbetsfält från botten till vänster eller höger. Här är mina fyra främsta skäl:

1. Widescreen är Standard

Kommer du ihåg när standardskärmar hade bildförhållanden på 4: 3? Pepperidge Farm minns. Men alla som är födda i det nya årtusendet kanske inte. Dagens bildskärmar är 16: 9 widescreen, även på dinky netbooks som min EEEPC. Vad det betyder är att du har mer skärmfastigheter fet-klok än vad du gör i hög grad. Särskilt när du anser att vi bläddrar upp och ner webbsidor, inte vänster och höger. Så att sticka på aktivitetsfältet till vänster eller höger är en effektivare användning av rymden, eftersom du inte kommer att squisha saker vertikalt.

2. De flesta applikationer tar inte upp allt horisontellt utrymme

Trots maskinvaruomkopplaren från 4: 3 till 16: 9, favoriserar de flesta vardagliga applikationer långa och smala vyer. Till exempel Microsoft Word. I utskriftslayout konfigurerar det upp ett 8 × 11 pappersark, vilket ger en stor mängd tomt utrymme på vardera sidan av arbetsytan.

På samma sätt är webbdesignar vanligtvis fel på sidan av lägre x-axelupplösningar så att mindre skärmar kan se hela sidan utan att rulla horisontellt. Om du är på ett vanligt skrivbord, kommer din upplösning troligtvis att vara stor. Allt detta lägger till extra utrymme till vänster och höger för din aktivitetsfält.

3. Du kan passa fler saker i

När din aktivitetsfält ligger längst ner tar det vanligtvis bara en rad. Men på grund av det stora utrymmet på sidan kan du stöta upp det på två eller tre kolumner. Det betyder att du kan se fler ikoner i systemfältet och snabbstartsfältet. Dina löpande uppgiftsknappar har alla en enhetlig höjd och bredd, i stället för skalning baserat på hur många som är öppna. Personligen tycker jag att det är snyggare.

4. Du kommer gilla det

Lita på mig, det gör du. Jag har varit en höger sida aktivitetsfält kille sedan 2006, när jag såg en medarbetare gör det på sin dator och jag har aldrig gått tillbaka. Förutom ovanstående skäl kan jag inte förklara varför det fungerar så mycket bättre för mig. Men det gör det. Prova det i en vecka och se om du håller med om det.