Så här konfigurerar du e-post och sociala konton på Windows Phone

Windows Phone 8 ger en enkel metod för att komma igång med att konfigurera dina e-postkonton och sociala konton. När du har säkrat din telefons låsskärm, är ett av de viktigaste stegen när du konfigurerar de kontona så att du kan hålla kontakten med ditt företag, familj och vänner. När du har konfigurerat dina konton erbjuder Windows Phone ett unikt one-stop-avsnitt för att kontrollera kontona via Me-plattan. Här är en titt på att få allt satt upp.

Ange e-post på Windows Phone

Processen med att lägga till ett nytt e-postkonto är enkelt. På din telefon gå till Inställningar> System> E-post + Konton. Välj sedan den e-posttjänst du konfigurerar på skärmen Lägg till ett konto.

Här använder jag Outlook.com, men processen är nästan samma inställning till de andra. Du måste ange e-postadressen och logga in med ditt lösenord för kontot.

När kontot är klart och verifierat kan du gå in i inställningarna och hantera hur ofta det kontrollerar för e-post, konfigurera en anpassad signatur och typen av innehåll som du vill synkronisera med telefonen.

Ställ in ett socialt konto på Windows Phone

Att skapa ett socialt konto som LinkedIn eller Facebook är i grunden detsamma. Välj bara det konto du vill lägga till från skärmen "Lägg till ett konto" och ange det e-postadress och lösenord du använder för att logga in. Du måste också låta ditt Microsoft-konto ansluta till socialtjänsten.

När du har skapat dina e-postadresser och sociala nätverk, är det av de snygga sakerna Windows Phone som är Me- plattan. Me-plattan är en del av standardfältet på Windows Phone 8. Det låter dig kolla och skicka uppdateringar på Facebook och andra sociala nätverk du har ställt in.

För mer information om hur du rådgör med Windows Phone, kolla in dessa 12 tips för att komma igång med Windows Phone 8.