AllCast för iOS Strömmar Media till Xbox, Roku, Chromecast och More

Den här veckan släpptes den populära media streaming app AllCast för iOS. Det var tidigare endast tillgängligt på Android, och vi skrev upp en artikel som visar dig den kraft som den måste ansluta till nästan vilken set-top-box eller kompatibel TV där ute.

Fördelen med AllCast är att du inte behöver knyta till ett ekosystem för att strömma dina media till storskärmen. Och nu när den är tillgänglig på iOS, kan du bryta Apples AirPlay-shacklar och använda andra enheter än en Apple TV för att strömma digitalt innehåll där du vill.

Enligt appbeskrivningen kan du kasta till Amazon Fire TV, Xbox 360 och Xbox One, Roku, WDTV, Samsung, Sony och Panasonic Smart TV, Googles Chromecast och andra DLNA-kompatibla enheter ... åh och såklart Apple TV .

AllCast för iPhone och iPad

Hämta AllCast till din iPhone eller iPad som kör iOS 8 eller senare (ja, iOS 8 krävs) och du är redo att starta direktuppspelning av media. Inte bara videor, foton och musik som sparas lokalt på din iPhone eller iPad, men från nätverks- och molnplatser till din TV via nästan vilken typ av uppspelningsenhet du vill ha.

Kontrollera först att du är ansluten till ditt Wi-Fi-nätverk, starta appen och tryck på sändningsikonen. Det hittar några kompatibla enheter på ditt nätverk. Välj den du vill strömma till.

Det låter dig också strömma innehåll från vilken medieserver du kanske har konfigurerat på ditt nätverk. I exemplet nedan fann jag till exempel min Windows Home Server och USB-enheten ansluten till min router.

Vad som är ännu bättre är att du kan länka appen till din Instagram, Dropbox och andra molntjänster för att strömma innehåll till TV: n.

Precis som på Android är appen gratis. Men för de flesta funktioner måste du betala $ 4, 99 för att låsa upp alla funktioner, inklusive borttagning av annonser och stänkskärmar, och inga gränser för videolängder.

Om du är Android-enhetens användare, se till att du läser vår artikel om hur du använder AllCast på Android.