Ställa in ditt hemstudio Del 4: Behandla ditt rum

Du ställer in din hemstudio, och du har redan anslutit datorn. Du har ställt in dina bildskärmar och skrivbord. Det ser ut att saker är nästan färdiga. Gissa vad? Det är dags att behandla ditt rum. Du vill att det ska vara den bästa möjliga lyssningsmiljö du kan ha. Du är dock troligtvis på en budget. Det finns sätt att få saker som ställs upp med en minimal summa pengar. Vi kommer att försöka gå över de mest grundläggande av de grundläggande inställningarna här.

Först, ljudabsorbenterna

Skummet är ganska överkomligt här. Slösa bara inte din tid med äggkartonger eller det skummatiga folket över madrasser med. Det hjälper inte. Jag hoppas jag räddade dig att göra det.

Jag vet att jag länkade till dessa i förra veckan, men de lärde mig mycket när jag började:

  • Ljud på ljud
  • Studio räddning (Se hela serien när du kan)
  • Tillverkarens handbok

Här är den mest grundläggande inställningen du vill ha när du får akustiska paneler

(Var vänlig ursäkta mina Google Draw-färdigheter. Det var första gången jag använde det och jag pressades för tiden.)

Som vi förklarade förra veckan ska huvudet bilda en liksidig triangel med högtalarna. Du bör vara uppradad med konerna.

Centrerad bakom högtalarna bör på deras nivå vara en ljudabsorberare. Det kommer att tona ner udda reflektioner som studsar den bakväggen.

Till vardera sidan av dig borde det finnas ytterligare två absorberare. Det bästa sättet att placera dessa är att få en vän att glida en spegel längs väggen på högtalarnivå. Så fort du ser konusen på din högtalare i spegeln (från din huvudsakliga lyssningsposition) placerar du skum där. Gör detsamma för både vänster och höger.

Bakom dig, en annan ljuddämpare. En diffusor är dock ett bra alternativ. Detta är ofta gjord av trä. Det är utformat för att sorts scatter, eller bryta upp ljud som rör sig in i det, så det reflekterar inte tillbaka till dig. Du kan se en nedan. Det ser ut som ett träblock med en stor röra av slumpmässigt dimensionerade träblock på den.

Om du är snygg i verktygslisten kan du kanske göra din egen. Men jag lärde mig i tillverkarhandboken (igen en mycket fantastisk bok som jag föreslår att du investerar i när du har lite extra pengar) att om du har en tillräckligt stor bokhylla kan du använda det som en diffusor. Lägg den på väggen direkt bakom dig. De slumpmässiga böckerna och andra skräp du sannolikt håller kvar i (om du är som jag) kommer faktiskt att diffusa det inkommande ljudet, skapa en billig, redan tillgänglig diffusor.

Varje hörn har en basfälla. Dessa är vanligtvis trekantiga och går i hörn som visat. Jag har läst förut att du förmodligen aldrig har för många av dessa. De viktigaste ställena att täcka är dock på högtalarnivå vid varje hörn av rummet. Om du har budgeten, placera mer längs dessa hörn och även längs de hörn där väggen möter taket.

Några människor sätter skum rätt ovanför sin lyssnarposition. Om du kan, gå till det. De flesta av oss har en takfläkt som inte tillåter det.

Ytterligare hjälp: Arc System 2

Jag gillar den här programvaran.

Jag har detta baserat på en väns rekommendation. Du kan kolla in hans grejer här. (Han är en begåvad musiker, och fler människor behöver höra sitt arbete.)

Arc är en mjukvara som hjälper till att kompensera för inkonsekvenser i ditt rum. Du ställer in ditt rum precis som du planerar att få det när du blandar. Sedan använder du den medföljande mikrofonen och tar några mätningar från flera lyssningspunkter runt mix-läget. Detta mäter ditt rums frekvensrespons.

Därefter sätter du in Arc 2 i slutet av din plugin-kedja. Om ger dig en mer realistisk känsla av vad din mix låter som. Verkligen är det bara utformat för att ge dig en plattare frekvensrespons. Det här hjälper dig att bättre bedöma när din sång behöver mer eller mindre bas etc. Det är riktigt coolt.

När du är klar, stäng av plugin och exportera din sång. När du blir van vid det, bör saker börja ljud bättre när du lyssnar i din bil. Vi har alla haft något bra i hemmet studion då hemskt i bilen.

Det är det för den här veckan

Vi ses nästa gång. Du kan komma ikapp med del 1 - 3 här:

  • Del 1
  • Del 2
  • Del 3