Top Five Free Sidebar Gadgets för Windows 7 och Vista

Sidofältet i Vista och Windows 7 kan vara mycket användbart om du har rätt gadgets installerade. Liksom de flesta saker är det dock svårt att uppskatta vad du inte ens vet existerar så jag ska snabbt granska mina favorit fem prylar jag använder med Windows 7.

Topp Fem Gratis Sidgar Gadgets för Windows 7 och Vista

Fb Explorer (inte längre tillgänglig)

Oavsett om du använder Facebook för att ansluta till vänner, eller bara för att regelbundet kolla Facebook-sidan, är Fb Explorer Gadget för dig. Ett lättanvänt gränssnitt och förenklat konfiguration med ett klick är det som gör den här gadgeten speciell. Det låter dig också skriva kommentarer direkt, vilket gör det perfekt för snabba inlägg när du inte känner för att logga in på den aktuella webbsidan.

Twitter Explorer

Även om Facebook är det bästa sociala nätverket, kommer alla geeks att komma överens om att de lever på tekniska nyheter och trender via Twitter. Det är därför du vill kolla in denna gadget också. Den är gjord av samma utvecklare av Fb Explorer (BuildAGadget) och dess gränssnitt är liknande. Några av dess nya funktioner är att kunna ställa in den exakta bredden och höjden på Gadget och dess färgschema. Naturligtvis kan du skicka dina egna tweets och re-tweet inlägg. Det finns också en knapp för att visa tweets som du bara skickade.

DigiClock

Så konstigt som det kan tyckas har klockor alltid varit en av de mest populära prylarna på en modern dator. Med över 20 klocka applikationer testade, det var svårt att välja bara en, men DigiClock är min vinnare. Den har 50 groovy skins som kan matcha alla teman eller tapeter på skrivbordet. Det har ett intuitivt gränssnitt som gör det möjligt att välja mellan ett 12 eller 24-timmarsformat och bäst av allt, du behöver inte längre en kalendergranskning. DigiClock visar också dagens datum och dag i veckan. Det är det perfekta komplementet till alla skrivbord.

Quad Core CPU Meter

Övervakning av din datoraktivitet, processoranvändning och temperatur är något viktigt vid överklockning, spelning eller körning av tunga videoredigeringsprogram. Gadgeten som utmärker mig är Quad Core CPU Meter av Orbmu2k. Den har stöd för flera processorer, en graf eller fylld vy över den senaste processorns användning och några olika färgteman att välja mellan. Det som verkligen imponerade på mig är att det har Everest och SpeedFan stöd. Om du lämnar någon av dem som körs i bakgrunden kommer det att visa levande temperaturer efter datum och kräver bara några klick att ställa in.

Snabbstart

Det finns inget bättre än en enkel gadget som kan hålla alla dina applikationer organiserade och redo att starta när som helst - och det är precis vad QuickLaunch gör. Den har 10 olika teman, stöd för speciella genvägar och mer. Det är en praktisk gadget för multitasking. Det är lätt att ställa in och gör sökning efter program en smärtfri process.

När du pratar toppklassiga prylar är QuickLaunch definitivt ett val. Precis som DigiClock, är det en av de enkla men geniala idéerna som du sällan får se längre.

Så vad tror du - såg du en av dina favoritgränssnitt i listan? Har du en annan bra gadget du vill dela med oss? Berätta för oss i kommentarerna nedan.