Lägg till kreativitet för dina bilder med över för iOS

Jag tycker att det är fascinerande hur många kraftfulla appar som finns tillgängliga för smartphones idag. Det senaste i min ständigt växande appsamling är Over. En enkel men kraftfull kreativ app för att lägga till vackra konstnärliga element till dina bilder.

Använda överapp för iOS

Över är en gratis nedladdning (ingår köp i app) från App Store. Efter att du har startat, klicka på knappen Stäng om du uppmanas att välja ett paket. Du kan välja mellan en samling dagligt konstverk, eller du kan starta ett nytt projekt från början. Det finns premiummallar du kan ladda ner, men för den här artikeln kommer vi att fokusera på de fria sakerna.

Om du har använt Över tidigare kan du hämta från ett befintligt projekt, starta en ny eller svepa ner och välja ett foto från ditt bibliotek eller gratis konstverk för att komma igång. Hamburgermenyn längst upp länkar dig till appinställningarna där du kan ändra alternativ.

Skapa ett nytt projekt

För att börja, tryck på knappen Ny och välj sedan från ett av de tre verktygen längst ner för att komma igång.

Bakgrund: Här kan du lägga till en bild eller använda en befintlig mall.

Text: Den här funktionen är för att skriva in och redigera text.

Artwork: Det här verktyget är att lägga till utsmyckningar till dina bilder, såsom grundläggande former eller händelsebaserad grafik som födelsedagsvapen.

När du har lagt till en bild klickar du på plustecknet längst ner på skärmen. I det här fallet vill jag lägga till lite text. Du kan välja mellan olika alternativ, inklusive teckensnittstorlekar, stilar och färger, genom att svepa upp, ner och över på en vald font.

Skärmbilden Art Work innehåller ett begränsat urval av konstverk att välja. När du har valt en form kan du svepa igenom verktygen längst ner för att ändra form eller storlek, färg, rotation och opacitet. Färgproverna är lite svåra att arbeta med, och jag önskar att det fanns ett alternativ att ändra storlek på verktygspanelen själv. Var inte rädd för att ordna former och mönster på skärmen.

Om du vill göra snabba ändringar använder du genvägslagret högst upp på skärmen, vilket låter dig radera eller omorganisera element i din design.

Dela ditt konstverk

När du är redo att dela ditt konstverk, tryck bara på dela knappen längst upp till höger på skärmen, välj sedan en av dina favorit sociala plattformar och låt världen se och tycka om din kreativitet.

Det inbyggda Instagram-stödet är sömlöst och gör det enkelt att uttrycka ditt konstverk.

Jag bör notera, du är inte begränsad till bara en sak på ditt konstverk. Du kan gärna inkludera ytterligare text eller former eller mönster för att anpassa dina bilder eller memes ännu mer. Detta är bara att skrapa ytan på vad Över kan göra, kom ihåg de andra alternativen som finns, till exempel genom att använda en fri mall, varav många kan inspirera till ännu mer kreativa idéer.

Hämta över för iOS