Windows 8 Aktivitetshanterare Fördjupad granskning (uppdaterad)

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln har uppdaterats för att återspegla ändringar i den senaste versionen av Windows 8.1-uppdatering 1.


Aktivitetshanteraren är vanligtvis den första jag börjar leta efter efter att ha installerat ett nytt operativsystem. Eftersom jag alltid installerar ny programvara och anpassar saker, behöver jag ofta övervaka systemets prestanda och döda appar som inte fungerar. Efter installationen av Windows 8 lyckades jag upptäcka tre eller fyra olika sätt att dra upp den nya uppgiftshanteraren såväl som den gamla arven på från Windows 7.

Om du vill skriva ut den här artikeln så att du kan läsa den senare, kan du hoppa över videon och rulla ner där jag täcker hela recensionen inklusive skärmdumpar.

Observera att den här videon skapades under utvecklarens förhandsgranskning av Windows 8, men funktionerna i Aktivitetshanteraren har varit desamma

">

Windows 8.1-arbetshanteraren

Först från Windows 8-gränssnittet, starta sökfältet med Windows 8-genvägstangenten Windows Key + W, eller börja bara skriva arbetshanteraren från startskärmen .

Eller, precis som tidigare versioner av Windows. högerklicka på Aktivitetsfältet på skrivbordet och välj sedan Aktivitetshanteraren.

Det kommer att växla över till skrivbordet för att öppna uppgiftshanteraren. Som du kan se har standardinställningshanteraren förenklats mycket - endast listade program som körs och deras status.

I likhet med andra tabletter som iPad, suspenderar Windows 8 inaktiva program för att spara på minne och CPU.

Om du vill stänga appen högerklickar du för att markera är och väljer Avsluta uppgift. Om du inte är säker på vilken process som körs, kan du söka på nätet efter det, vilket är bekvämare än tidigare.

För att se den nya uppgiftshanteraren med all sin ära, klicka på knappen Mer detaljer.

Jag vet att det förmodligen inte är normalt att bli upphetsad över något som Task Manager, men ärligt talat är den nya Windows 8 Task Manager mycket trevlig. Från och med fliken Processer innehåller Windows 8 djupgående detaljer kring varje applikation som körs, inklusive status (suspenderad) , procentuell CPU som används, Minne, Disk och Nätverk.

Här är några skärmdumpar av de nya flikarna som börjar med fliken Prestanda.

Fliken Apphistorik - Det här kommer att bli riktigt coolt för Windows 8 Server.

Startflik: Det här är en där du kan inaktivera program och appar från att köra under uppstarten. För mer om detta, läs vår artikel om hur du inaktiverar startprogram i Windows 8.1.

På fliken Användare visas alla användare som använder din dator.

Fliken Detaljer visar vilka appar, program och andra tjänster som körs och hur mycket datorresurser de tar upp.

Fliken Tjänster liknar den i tidigare versioner av Windows.

På varje flik, glöm inte att du kan klicka på Arkivmenyerna för att ändra saker som Uppdatera hastighet för att få provdata från operativsystemet snabbare eller långsammare. Praktiskt när du felsöker något.

Det händer mycket med den nya Windows 8x-arbetshanteraren. Om du vill ha denna detaljnivå på din Windows 7-maskin, kolla in DBC Task Manager.

Missade jag din favorit Windows 8 Task Manager Tips? Släpp en kommentar eller e-post tips@.