Screen-Capture webbplatser och rita på dem med Markup.io

När du surfar på webben finns det så många gånger att jag hittar en användbar webbsida som skulle vara bra att dela med en vän. Det enda är att skärmverktyg som SnagIt eller Jing kräver att jag går igenom en hel process för att fånga, markera och sedan ladda upp. Med Markup.io trycker du bara på en knapp, markup och skickar din vän länken. Det är det enklaste inspelningsverktyget jag någonsin har sett och det kräver inte ens att du installerar en webbläsarutvidgning, den körs på Java.

.io, jag har hört talas om det innan ...

När jag först hittade Markup.io trodde jag att det kunde ha varit relaterat till ett av de groovy lagets favorit online-tjänster, drop.io. Det visar sig att de två är helt oberoende och delar bara samma domän .io (indiska oceanen) domänen, som alla kan anmäla sig till med en pris av $ 100 per år per domännamn.

Vad kan Markup.io göra?

Markup.io kan och kommer att göra precis vad namnet säger. Du kan Markup.io markera vilken webbsida du hittar på internet. Du kan rita pilar, skapa textrutor, rita cirklar eller fria formulär rita allt du vill. När du är färdig kan du publicera dina markup-fönster och Markup.io tar automatiskt in bilden på webbplatsen och lagrar den på sin webbserver för enkel åtkomst.

Markup.io verktygsfältet är enkelt och effektivt. Det finns 5 olika ritverktyg att välja mellan, en textruta, en färgväxlare och en storleksfält. Spara eller publicera knappar är också lättillgängliga. Dessutom, om verktygsfältet råkar vara i sättet kan du bara dra över det med en av de två knapparna i varje ände av verktygsfältet.

Det låter bra, hur installerar jag Markup.io?

Markup.io är en java-applet, så det kräver ingen installation eller webbläsare. Besök bara http://markup.io/ och dra bokmärkes knappen till din favorit * -fält. Då när du är på någon webbplats kan du klicka på Markup.io bookmarklet i din favoritfält och det kommer att fånga skärmen och öppna verktygsfältet för att du ska börja märka med.

* I Google Chrome är favoriteringsfältet gömt som standard, du måste aktivera det.

Samarbeta på skärmdumpar; ungefär

När du klickar på knappen Publicera och glider för att bekräfta får du en webbadress av var markup.io lagrar din markerade skärmdump av webbsidan. Du kan dela detta med någon och de kommer att kunna se ditt arbete direkt.

När du besöker den markup.io-URL som gavs, kommer du att se en liten låda som identifierar den som en MarkUp. Men det finns något annat nytt här; Verktygsfältet finns där men verktygen har försvunnit. I stället finns det nu en svarsknapp .

När du trycker på svarsknappen visas en dialogruta som frågar om du vill behålla de gamla märkena eller radera dem alla och börja från bara sidans bild.

I exemplet nedan bestämde vi oss för att hålla Marks och använde just olika färger för att samarbeta med våra åsikter på en slumpmässig internetbild.

Slutsats

Markup.io är ett groovy online skärminspelningsverktyg som möjliggör noteringar och ritningar. Det är väldigt tillgängligt eftersom du inte har något att installera, och det är enkelt att någon kan räkna ut hur man använder den utan stora problem. Om du inte redan har det, prova på Markup.io - det är gratis!