5 anledningar till att jag gör iTunes för gott!

iTunes har officiellt överlevt sin användbarhet för mig. Det här är varför jag gör det och går rent iOS och iCloud.

# 1 Uppdateringar görs på själva enheten.

Tidigare var den enda anledningen till att jag installerade iTunes att installera uppdateringar på mina iOS-enheter. Sedan uppdatering till iOS 5 kan jag kringgå iTunes och göra alla uppdateringar på enheten själv. Det är svårt att säga vad som var så lång tid för Apple. Kanske noterade de Android som har en inbyggd uppdateringsfunktion direkt ur lådan. Eller kanske Apple hade tekniken hela tiden men valde att inte uppdatera det på grund av strategiska skäl (itunes ....). Hur som helst, jag älskar trådlösa uppdateringar!

# 2 Backup görs direkt till iCloud

De flesta av mina känsliga data jag bär med är redan säkerhetskopierad med andra tjänster som Dropbox eller e-postservrar. Säkerhetskopiering via iTunes har alltid varit ganska lätt, tillgänglig och automatiskt men med införandet av iCloud ändras allt detta.

iCloud gör backup enklare genom att säkerhetskopiera allt till Apples nya iCloud. Alla får 5 GB gratis, vilket är gott för mina behov och förmodligen de flesta där ute, speciellt om du använder iTunes Match för att säkerhetskopiera och lagra all din musik.

En annan extra fördel är portabilitet. Nu när mina uppgifter finns i molnet kan jag dra ner den från var som helst i världen vs. endast min hemdator.

# 3 Tidigare inköp är tillgängliga i App Store.

Okej, den här är måttligt ny för både iOS och iTunes, men det tar bort behovet att hålla koll på inköp genom att lagra dem på min dator. Det brukade vara skrämmande att ladda ner raderade appar och ladda ner dem igen. Priset som visas och gjorde att du klickar på köp även om du trodde ... du ägde det redan. Att ladda ner appen var alltid ett hopp om troen. Jag höll alltid andan och knackade på köpknappen och hoppades att meddelandet (det här är gratis eftersom du redan äger det) skulle dyka upp. även om appen var gratis eftersom jag redan ägde den, men trots att den här funktionen är lite mer robust på iTunes, är det också på enskilda iOS-enheter, så än en gång, inget behov av iTunes här.

# 4 iCloud synkroniserar nya inköp till alla enheter.

Jag har personligen inte mer än en iOS-enhet, men jag kan föreställa mig att det skulle vara en praktisk funktion för alla som gör det. Snarare än att använda iTunes för att ladda ner och smidigt synkronisera appar över enheter, gör allt nu trådlöst via iCloud.

Foto: Creative Commons

# 5 iTunes suger

Jag är trött på att sätta upp med iTunes, och inte bara för att iTunesHelper körs i bakgrunden 24/7. Jag har haft iTunes installerat i över 4 år, och om du frågar mig det var 4 år för länge.

  • iTunes är ett systemhöna som använder upp till 150 MB RAM medan det är tomt, ibland mer.
  • Apple Software Update-systemet ber mig uppdatera Quicktime och installera Safari, och det finns inget sätt att välja bort det här.
  • iTunes-synkronisering är inte mycket bakåtkompatibel, det gillar att radera inköp som görs via mobilaffären på enheten.
  • iTunes är buggy och kraschar ibland utan någon anledning. När jag betygsatt några hundra låtar kraschade iTunes och tog alla betyg med det.
  • iTunes behöver ständigt uppdateringar, bara för att kunna uppdatera till den senaste iOS-versionen. Vi pratar inte små uppdateringar heller, det här är fullständiga återställningar gentemot patchar. Tyvärr, det är bara slarvigt.

Även om det kan finnas mer än fem skäl att dike iTunes, är fem tillräckligt för mig personligen. Tror du att du kan leva utan iTunes? Planerar du att dumpa det? Jag skulle gärna höra din feedback och dina favorit iTunes-alternativ.