Microsoft Math löser komplex matematik enkelt

Om du är en student som går igenom mattexamen kan det vara bra att ha en handledare. Då finns det flera anledningar till att en handledare inte kommer att träna. pengar, tid, personlighet, lukt, etc. Goda nyheter! Microsoft har skapat ett fristående program som kan fungera som din virtuella handledare och hjälper till att inte bara lösa komplexa ekvationer utan också lära dig hur de fungerar. Om du fortfarande har grundläggande matematik, var inte orolig eftersom programmet är ett bra verktyg för att lösa enkla problem också. Varför skriver du all din matte ut för hand om du kan göra det på en dator ?!

Innan du blir för upphetsad finns det en liten sak att notera. Vanligtvis fokuserar bara på och rekommenderar freeware till alla våra läsare. Microsoft Math är tyvärr inte Freeware, och det kostar ungefär 20 dollar. Det finns en 30-dagars gratis provversion som du kan använda men ja det är inte gratis. Förlåt.

Nu tillbaka till översynen: I arbetsarkläget kan du ange vilken ekvation du vill, och Microsoft Math ger dig en lösning. Kalkylatorn till vänster innehåller funktioner och siffror, eller du kan manuellt skriva ut dina ekvationer. Om du inte gillar att använda tangentbordet kan du aktivera ritningsläge och skriva dina ekvationer. När du har löst din ekvation kan du automatiskt gradera den, eller fortsätt bara skriva ekvationer som spåras på ditt arbetsblad.

När du går in i grafikläge finns det en mängd olika saker du kan göra; rita funktioner, ändra ekvationer, infoga datasatser, definiera nya parametrar, plotta ojämlikheter och spåra enskilda grafaxlar och förändringar. Geometri har träffat sin match!

Om du vill se en mer utmanande ekvation, stödjer Microsoft Math också 3D-grafik.

Ett grovt inbyggt verktyg är Triangle Solver. Med Triangle Solver kan du skriva in de kända parametrarna i en triangel och sedan lösa det automatiskt och fylla i de återstående sidorna och vinklarna. För att hjälpa dig att kunna visualisera matematiken genereras en exakt triangelfigur med dina ingångar.

Förmodligen den mest användbara delen av Microsoft Math är lösningsstegen. När du löser en ekvation kommer en dialog att finnas tillgänglig som förklarar processen som används för att lösa problemet. Om ekvationen tog flera steg för att lösa, kommer varje steg att visas och förklaras, precis som en lärare eller lärobok skulle ge råd.

Tror det här kan vara användbart för dina matematiska strävanden? Hämta Microsoft Math och ge det ett steg!

Har du feedback efter Microsoft Math? Eller kanske du vet om en liknande produkt? Släpp en anteckning i kommentarerna nedan!