4: e gånger charmen - TIVO-tjänsten frånkopplad

När jag hade mina FIOS installerade hade de bara FIOS Internet och FIOS Phone Service. Ingen kabel. Förra veckan efter 10 månaders väntan var Verizon FIOS Cable äntligen tillgänglig så jag hade den installerad.

Cutover från Comcast var ganska rakt framåt. Min serie 2 Tivo ersattes med en Motorola QIP6416-2 HD DVR. Även om min fru var lite skeptisk och ville att jag skulle få ta en ny HD TIVO, efter att ha spelat med den nya Verizon DVR-enheten i en vecka, kom vi båda överens om att det var dags att pensionera TIVO för gott. Om det gjorde Netflix streaming, skulle jag vara inställd. Åh, jag har en XBOX 360 så jag använder den bara för att strömma mina Netflix-filmer.

I alla fall, idag ringde jag TIVO för att avbryta TIVO-prenumerationen. Jag försökte säga upp det från TIVOs hemsida men fann snabbt att de krävde att du ringde in i deras callcenter för avkopplingar.

  • Klockan 15:00, ring 800 # och lägg i kön
  • 3:10 pm - Ring frånkopplad (ja, jag använder en fast telefon, ingen mobiltelefon).
  • 3:11 pm - Ringde tillbaka, sätt tillbaka i kopplingskö
  • 3:22 pm - Ring frånkopplad .... Ok, jag är ganska irriterad vid denna tidpunkt.
  • 3:25 pm - Bekräftat att du inte kan koppla bort tjänsten. Beslutade att jag skulle hoppa över Disconnect Queue och prova standard kundservice. Automatiserad tjänst sagt hålltid var 10 minuter ...
  • 3:40 pm - Robot dam var 5 minuter bort. Hur som helst, jag får äntligen en människa. . Jag förklarar att jag har försökt i 40 minuter för att avbryta min tjänst. Han ber om ursäkt, tar ner mitt telefonnummer (för att dra upp min tjänst) och förklarar att han måste överföra mig till faktureringsdepten. Jag säger Noooooo och jag hör klicket. Jag är tillbaka i Automated PBX helvete med den irriterande musiken som väntar på det oundvikliga.
  • 3:50 pm - Klicka ... Avkopplad
  • 3:55 pm - Efter att ha tittat på webbplatsen tänker kanske jag kan skicka ett mail. Beslutade att försöka 800 # "1 mer tid". Ringde till TIVO telefonsystemet igen ...
  • 4:02 pm - Bara 7 minuter i vänteläge i Avsluta köen! Och jag har en MÄNNISK! Kundservice gentleman presenterade sig och bad om min telefon #. Jag förklarade självklart mina tidigare 62 minuter och fick honom att lova att ringa mig direkt på min mobil eller landlinje om vi skulle kopplas bort igen. Han var tvungen att lova innan jag fick honom att gå vidare med min koppling.
  • 4:08 pm - Även om han är en trevlig nog gentleman, kallar han bara mig galen för att inte gå med en TIVO HD-enhet. Jag måste ge honom tro på den där. Han gjorde ett bra jobb och försökte prata med mig om att återstå en TIVO-kund. Kunde inte fel honom, det är hans jobb.
  • 4:10 pm - Jag hänger telefonen. Uppdrag slutfört. Efter bara 70 minuter avbröt jag framgångsrikt TIVO-tjänsteabonnemanget på m-serie 2 TIVO-enheten.

Så frågan är varför tog det mig 70 minuter att döda min TIVO-tjänst? Jag förstår varför du inte kan avbryta kontot via deras webbsida (de vill ha möjlighet att prata dig om att avbryta). För TIVO är det enkla pengar varje månad när de får dig registrerad. Så, tror du att de med vilseledande studsade mig för att hindra mig från att avbryta tjänsten?

Mitt gissning är nej. Med det sagt hade jag inte spårat tidslinjen för det här blogginlägget, skulle jag troligen ha gett upp till måndag. Trots det tror jag inte att TIVO bryr sig om att hålla mig på i ytterligare 3 dagar. Så jag ska kalla det ett felaktigt telefonsystem.

Vad tror du? Någon som har problem med att döda sin TIVO-tjänst?