Windows 10 Tips: Gör Cortana Visa Väder för Flera Städer

Om du är en ny användare till Windows 10 har du förhoppningsvis spelat med Microsofts digitala assistent Cortana, som har många intressanta funktioner. En av de väsentliga funktionerna du kan förvänta dig av ett digitalt assistentprogram som Siri eller Amazons Alexa ger dig den dagliga väderprognosen.

När du har ställt in Cortana kommer det att visa dig aktuella väderförhållanden för din region. Om du reser mycket, är det bra att veta väderförhållandena i andra städer. Så här lägger du till en eller flera.

Lägg till städer till Cortana Weather

Starta Cortana och välj ellipsen (tre prickar) för fler alternativ och välj sedan Redigera i Notebook.

Nu rulla ner till städer du spårar och klicka sedan på Lägg till en stad. Också notera på skärmdumpen nedan är det praktiskt att närliggande prognos är aktiverad för att få en uppfattning om hur vädret är i regionen. Du kan också kontrollera att Cortana har meddelat dig om svårt väder.

Skriv in den stad du vill ha i Cortana för att följa väderförhållandena. Här väljer jag San Francisco, CA.

Det är allt det finns! Du kan också lägga till flera platser. Gå bara tillbaka och fortsätt lägga till de städer du vill ha. Till exempel, i bilden nedan har jag den inställd för att spåra väder för Minnesota, San Francisco och Toronto Canada.

Cortana är inte perfekt ännu, men hanterar grundläggande uppgifter bra och får förbättringar med varje uppdatering. En sak som jag är angelägen att vänta på är möjligheten att omordna korten - speciellt har du mycket aktiverat.

För mer om hur du använder Cortana, kolla in vår växande lista med artiklar. Och för ännu mer prata om Cortana, och alla saker Windows 10, gå med i våra gratis Windows 10-forum.