Windows 8 Metro: Så här lägger du till e-postkonton

En av de coola funktionerna i Windows 8 Metro är det låter dig förhandsgranska e-post i Live Mail-plattan när du loggar in med ditt Windows-konto-ID. Som standard drar du ditt Windows Live-mail som du loggar in med, men om du har flera konton, så lägger du till dem - även Gmail.

Från Metro Start-skärmen ser du hur många meddelanden som väntar och även lite av en förhandsvisning av meddelandekroppen.

Om du vill lägga till ett nytt konto i Mail i Windows 8 klickar du på fliken Mail från Metro Start-skärmen. Håll sedan musen i nedre vänstra hörnet för att få upp Charms Bar. Klicka på Inställningar

Välj sedan Konton på toppen.

Obs! Ett mycket lättare sätt att dra denna meny upp är träffad på tangentbordsgenvägen Win Key + I medan i Mail-appen. Det hämtar inställningar med konton som redan har valts.

Därefter kommer en lista med e-postkonton som är installerade på ditt system upp. Klicka på Lägg till ett konto.

Klicka nu på typen av e-postkonto du vill lägga till. Du kan lägga till Windows Live, Gmail och Exchange - inklusive Office 360-konton. Här lägger jag till ett Gmail-konto.

Skriv in e-postadressen och lösenordet för kontot. Klicka på Anslut.

Ge Mail en minut för att logga in och samla in det mail som finns i inkorgen. Nu i det övre vänstra hörnet av skärmen ser du det nya e-postkontot och antalet meddelanden.

När du lägger till en e-postadress lägger den till dina kontakter och kalenderposter som är kopplade till kontot.

Den här artikeln har skrivits med Windows 8 Release Preview. För närvarande saknas funktionalitet till Mail-appen som är välkommen i slutgiltig utgåva. Men om du vill fortsätta med din e-post när du arbetar i Windows 8 kommer du att kunna.