Google Earth: Hämta en miljarder nedladdningsbar mark

Google Earth har slog 1 miljarder nedladdningsmärke. Google meddelade idag. Helt milstolpe. Lanserad för sex år sedan tog den fria tjänsten satellitbilder till skrivbordet av alla tekniska användare som vill hitta en plats i världen. Och det ger ego-googling till en ny nivå! Här är ett skott av Ormond Beach, FL - där jag växte upp.

"Vi är stolta över vår miljarder milstolpe, men vi är ännu mer förvånade över hur människor har använt Google Earth för att utforska världen", skriver Google Earth och Maps Engineer Brian McClendon i sin blogg, publicerad tidigt torsdag. Med tillägget av förbättrade Google visuella sökverktyg, som förväntas ut tidigt nästa år, min dom: Världen blir mindre, men Google Earth blir större.

Kolla in Googles nya OneWorldManyStories-webbplats, en samling innovativa och allmänt vild Google Earth-användarfall. Det listar professor David Kennedy från University of Western Australia, som har använt Google Earth för att upptäcka gamla gravar och geoglyphs som går tillbaka årtionden. Kennedy säger att han har upptäckt 1 977 strukturer i lavafälten kring Jeddah, i Saudiarabien. Dessa inkluderar många som hittills oupptäckta gravar, högar och andra viktiga fynd.

Hur använder du Google Earth? Har du tips, knep och lösningar att dela? E-post groovyNews@