Möt Google Nexus Family of Devices Running Android 5.0 Lollipop

Den här veckan meddelade Google nya Nexus-enheter och dess nya mobil OS Android 5.0 Lollipop. Google gjorde tyst och strategiskt meddelandet onsdagen - en dag före Apples tillkännagivande om nya produkter som planeras till torsdag.

De nya mobila enheterna är Nexus 6-tabellen, Nexus 9-tabellen och Nexus Player. Här är en snabb titt på varje enhet.

Nexus 6 Smartphone

Nexus 6 är Googles första 6-tums-telefon (kallas ofta "phablets") och startar vid $ 649 upplåst för 32 GB-versionen. Det finns också en 64 GB-version som går till $ 699. Till skillnad från tidigare Nexus-telefoner kommer den här att erbjudas av de stora fyra amerikanska lufttrafikföretagen - AT & T, T-Mobile, Sprint och Verizon - ännu inte tillkännages subventionerade priser. Enligt Google är telefonen tillgänglig för förbeställning från slutet av oktober.

">

Nexus 9 Tablet

Googles senaste tablett skapas av HTC med en 9-tums skärm som kommer i tre färger - svart, vit och sand. Det kommer att finnas en 16 GB och 32 GB-version av Nexus 9 och kostar $ 399 respektive $ 499. Google tar en sida ut från Microsofts bok med den här tabletten genom att erbjuda ett tangentbord på 129 kronor som liknar typtäcken för ytan. Online preorders börjar den 17 oktober, och enheten kommer att träffa butiker den 3 november.

">

Nexus Player

Google tar ett nytt skott när man vinner vardagsrummet med sin Nexus Player, som är en set-top media streaming enhet samt en spel rigg. Det är rättvist att jämföra detta med Amazons redan tillgängliga Fire TV. Faktum är att Nexus Player även har en röstaktiverad fjärrkontroll och en spelkontroll som säljs separat för $ 39, 99. En sak som skiljer det här från Fire TV är att du kan spela spel på din HDTV hemma med hjälp av kontrollen och fortsätt spela dem på språng på din smartphone. Den här enheten kommer att träffa butikerna den 3 november.

">

Android 5.0 Lollipop

Det här är nästa version av Android-mobiloperativsystemet. Det finns flera nya funktioner, till exempel visuella förbättringar, ett nytt utseende med sin så kallade Material Design, bättre OK Google-support, förbättrat media support och mycket mer. Här är en titt på materialdesignens utseende.

">

Som du kanske vet är varje ny version av Android, namnet Google efter en öken eller godis som följer alfabetet. Det här är "L" -versionen, så kallas "Lollipop". Det var trevligt att se företaget inte gå med ett sponsrat godis eller ökenmoniker som det gjorde med den senaste utgåvan - Android 4.4 som företaget heter Kit Kat, men där Det finns gott om fler bokstäver och vi kommer nog att se mer av det under de närmaste åren.

För mer i nästa version av Android, kolla Googles officiella bloggpost på Android 5.0 Lollipop.

Vad tycker du om de här nya enheterna och kommer du att plocka upp någon av dem när de är tillgängliga? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.