Ställ in Android Systembackups, uppdateringar och underhåll

Innan du börjar anpassa din glänsande nya Android-gadget, bör du först skapa en systembackup. TeamWin Recovery Project (TWRP) är ett skärmbaserat återställningsverktyg byggt för Android smartphones och tabletter. Om något går fel och din enhet stannar eller kraschar, kommer du gärna ha ett återställningsverktyg som ger det tillbaka till livet.

Om du undrar, är ett återställningsverktyg en liten isolerad app som inte kräver att Android-operativsystemet körs. Tillbaka i Windows 98 dagar kan det jämföras med uppstart i DOS. Från återhämtningssystemet kan du skapa säkerhetskopior, flash anpassade operativsystem (ROM), en fabriksåterställning eller torka hela systemet. Det har också några andra funktioner som hjälper till med underhåll av enheter.

Att hitta en nedladdningslänk och det enklaste sättet att installera TWRP kan vara lite trick. Den officiella webbplatsen har en rullgardinsmeny med installationsinstruktioner, men ofta finns det ett automatiskt skript som flyter runt några utvecklingsforum som automatiserar installationen.

Stödda Android-enheter: