Windows SkyDrive: Ansök 25GB utrymme innan det sänks till 7GB

Microsoft tillkännagav idag på Building Windows 8-bloggen att det sänker mängden utrymme det ger från 25 GB till 7 GB. Handla snabbt om du redan är en SkyDrive-användare för att se till att du kan hålla 25 GB utrymme gratis.

Enligt Microsoft-bloggen använder mindre än 99% av användarna mer än 7 GB utrymme i online-lagringstjänsten. Därför sänker den lediga mängden utrymme ner till 7 GB. Följande citat och diagram är artighet Microsoft:

7GB gratis för alla nya SkyDrive-användare . Vi valde 7GB eftersom det ger tillräckligt med plats för över 99% av människor att lagra hela sitt Office-dokumentbibliotek och dela foton i flera år, tillsammans med utrymme för tillväxt. För att lägga saker i perspektiv använder 99, 94% av SkyDrive-kunder idag 7 GB eller mindre - och 7 GB räcker för över 20 000 Office-dokument eller 7 000 bilder. Eftersom den nuvarande basen av kunder som använder SkyDrive kantar mot entusiaster, är vi övertygade om att, när vi utökar utbudet av personer som använder SkyDrive, kommer den här 7GB fritt gränsen visa sig vara mer än tillräckligt för ännu fler.

Vi vet att många av er anmälda till en tjänst som erbjöd 25 GB, och vissa använder redan mer än 7 GB lagringsutrymme. Så, från och med en begränsad tid, kan alla registrerade SkyDrive-användare * som har laddat upp filer till SkyDrive * från och med den 22 april, välja att behålla 25 GB ledigt lagringsutrymme samtidigt som de får alla fördelarna med den nya tjänsten . (För användare som redan använder mer än 4GB per 1 april har vi automatiskt valt dig till 25 GB ledigt lagringsutrymme för att undvika problem.) Logga bara in här eller läs våra vanliga frågor.

Håll din 25 GB utrymme

Du kan se till att du får ditt ursprungliga 25 GB utrymme nu. Logga in på ditt MS SkyDrive-konto. Överst på sidan ser du en länk till.

På nästa sida CLICK Free Upgrade knappen till 25GB garanti har du fortfarande ditt ursprungliga 25GB gratis.

Det är allt. Du får ett meddelande om att du fortfarande har 25 GB ledigt lagringsutrymme. Klicka på Stäng.

Mängden utrymme du har kommer att visas i ditt SkyDrive-konto.

Om du redan använder 4 GB eller mer utrymme på SkyDrive, kommer du automatiskt att vara inloggad på 25 GB gratis konto. Så, gör inte panik om du inte ser länken längst upp på din SkyDrive-kontoskärm.

Det verkar kontraintuitivt för Microsoft att sänka mängden ledigt utrymme. Men det är fortfarande mer än många andra liknande tjänster som Dropbox eller SugarSync ... där de erbjuder 5 GB ledigt utrymme.

Microsoft meddelade också förbättringar av sina mobila och Mac-appar (inklusive Office for Mac 2011) också.

Det här är intressanta nyheter, eftersom Dropbox meddelade idag förbättringar i dess användargränssnitt, inklusive 2-klickdelning, och Google är ryktet för att meddela sin efterlängtade online lagringskonkurrent också.