Google: Slutligen slår av Buzz, andra tjänster

I det handlar om Danged Time Department, tullde Google officiellt klockan till Google Buzz idag. Senast och i ett drag som inte bör överraska någon, stänger Google den brutna Buzz-sociala ansträngningen, dess API och omvandlar alla relevanta resurser till sitt sociala nätverk för Google +.

I ett blogginlägg från Google skrev exec Bradley Horowitz:

Om några veckor stänger vi Google Buzz och Buzz API, och fokuserar istället på Google+. Medan människor självklart inte kommer att kunna skapa nya inlägg efter det kommer de att kunna se deras befintliga innehåll på sin Google-profil och ladda ner det med hjälp av Google Takeout.


Horowitz, Googles vice vd för produkt, tillade att idag Google Labs är officiellt död också. Andra offer för Googles så kallade Fall Sweep inkluderar Google Labs. Dess webbplats är officiellt nere idag.

Den 15 januari avser Google att stänga av sina kodsöknings- och kodsök-API-tjänster, universitetsforskningsprogrammet för Google Search och Jaiku, en medlemsbaserad uppdateringstjänst som den förvärvade 2007. De användare kommer att övergå till Google +, Horowitz sa.

Som Google meddelade tidigare ersätter Google Produktsökning nu den tidigare Like.com och dess Boutiques.com.

Tillbaka till Buzz, medan tjänsten aldrig tog fast grepp sedan det släpptes i början av 2010, tog det säkert uppmärksamheten hos stora privatvaktvaktar i USA, Kanada och i Europeiska unionen. Electronic Electronic Information Center (EPIC), med stöd av Electronic Frontier Foundation, inlämnade också sekretessklagomål med Federal Trade Commission i USA och tjänstemän i Kanada och utomlands. Kanadensiska sekretesskommissionär Jennifer Stoddart sade i ett officiellt uttalande att hennes kontor såg "en storm av protest".

FTC har varit särskilt tuff på Google Buzz. Det utfärdade ett uttalande som säger att det överensstämmer med EPIC: s påståenden, vilket innebär att Google meddelar sin så kallade Google Omfattande Integritetsplan. Döden av Buzz får vissa myndigheter disentangled från Google. Oavsett, Google + -exekver är kloka för att lära av de privata kritikernas regeringar som är riktade mot Buzz.