YouTube tillåter suddning i ansiktet i videoklipp: hur man använder det

YouTube har meddelat en ny funktion som tillåter användare att ladda upp videor för att suddiga ansikten i nämnda videoklipp. Funktionen, som tillkännages nyligen i ett blogginlägg, kan vara mycket användbart för att skydda identiteter av demonstranter, till exempel.

Protesterare kan mycket väl identifieras via en YouTube-video och det kan hända att det verkligen händer saker. Eller kanske vill du bara lägga upp en video av dig själv, gör något idiotiskt och du vill inte att dina medarbetare ska veta att det är du.

Denna nya funktion kan vara ganska användbar. Det är inte tillgängligt för alla konton, så långt jag kan se, men det borde vara riktigt snart.

Det är enkelt att använda den nya funktionen. När du har laddat upp din video väntar du på videon som ska behandlas. När uppladdningen är klar går du till Video Manager genom att klicka på pilen bredvid ditt användarnamn längst upp till höger.

När videon har laddats upp klickar du på pilen bredvid Redigera och sedan Förbättringar.

Om funktionen redan är tillgänglig bör du ha en ny extrafunktionsknapp under videon. Alternativet att Blur All Faces, när det tillämpas, kommer att göra precis vad du ville ha.

YouTube varnar dock användarna för att tekniken är en framväxande och kanske inte fungerar korrekt varje gång. Så du borde kontrollera videon ändå innan den offentliggörs.

Jag tror att det har potential att vara en mycket användbar funktion i vissa fall.

Och om säkerhet, här är hur du krypterar din systemdisk.