Så här delar du en skrivare i Windows 10

I Windows 10 kan du ta en skrivare, ansluta den till en dator och sedan skriva ut den från en annan dator. Det är allt möjligt tack vare nätverksskrivardelning. Vi täckte detta tidigare i vår artikel om att dela skrivare i Windows 7, men några av stegen och skärmarna har ändrats något i Windows 10. Läs vidare för mer information.

Dela skrivare över nätverket i Windows 10

Innan du kan dela en skrivare måste den först ställas in, anslutas och slås på. Klicka på Start> Inställningar> Enheter och öppna länken Enheter och skrivare. Högerklicka på din skrivare och klicka sedan på Skrivaregenskaper.

Klicka på Start> Inställningar> Enheter och öppna länken Enheter och skrivare. Högerklicka på din skrivare och klicka sedan på Skrivaregenskaper.

Markera fliken Dela och markera sedan rutan för att dela din skrivare.

Användare bör ta hänsyn till om du delar en skrivare med flera enheter som kör en blandning av Windows-klientarkitekturer - 32 eller 64 bitar - bör du aktivera alternativet "Render utskriftsjobb på klientdatorer". Detta kommer att se till att andra användare enkelt kan installera skrivaren vid anslutning via nätverket.

Anslut till en Windows 10-delad skrivare

När du har konfigurerat din delade skrivare kan du ansluta till den på flera sätt. Den första metoden är från enheter och skrivare. Klicka på knappen Lägg till skrivare och klicka sedan på länken, skrivaren som jag vill ha är inte listad . Välj Välj en delad skrivare med namnradio och bläddra sedan till skrivaren i ditt nätverk och klicka sedan på Öppna.

Du kommer att bli uppmanad att installera drivrutinen. Klicka på Nästa för att slutföra installationen av skrivaren.

Det är allt! Skrivaren kommer nu att visas i Enheter och skrivare som en lokal enhet.

Ett annat sätt att ansluta till en gemensam nätverksskrivare är från File Explorer. Öppna nätverksmappen, bläddra i datorn som innehåller den delade skrivaren, högerklicka på den och klicka sedan på Anslut.

Slutsats

Och där har du det. Att dela skrivare över ett Windows 10-nätverk är ett bra sätt att ansluta flera enheter till samma skrivare. Detta låter dig skriva ut filer och dokument utan att skicka e-post till dem mellan enheter. Det här är bara ett sätt att enkelt dela filer, lagring och skrivare i Windows 10.

Har du en fråga om skrivaraktier på nätverket? Fråga i kommentarerna nedan eller besök vårt Windows 10-forum.