Adobe Flash ska vara inbyggd i Windows 8

Det ser ut att Microsoft tar ett tips från Google Chrome och har gjort ett avtal med Adobe för att inkludera Flash i sitt Windows 8 operativsystem. Enligt en läckad skärmdump från Inom Windows kommer denna integration direkt via Internet Explorer 10. Det rapporteras också att detta kommer att vara detsamma för versioner av Windows RT.

Oroa dig inte. Microsoft vill fortfarande ha en HTML5-framtid för webben. Titta bara på HTML5 Hunger Games webbplatsen som byggdes. Dessutom kommer den här nya Flash-integrationen inte att vara universell på alla webbplatser. Microsoft innehåller en inbyggd lista över godkända webbplatser, och den integrerade Flash-spelaren kommer endast att köras på dessa webbplatser. Huruvida det är lätt att anpassa den listan är ännu inte bestämd.

Integration av Flash i Windows 8 ger flera säkerhetsproblem. Det finns inget sätt att veta ännu om det blir lätt att ta bort, eller om det kommer att bli samma hårdragande erfarenhet att ta bort Internet Explorer. Microsoft beräknas släppa en ny version av Windows 8-förhandsvisning i början av juni med titeln Windows 8 Release Preview som kommer att innehålla Flash.