Lägg till din musik till OneDrive och spela den med Groove Music (Uppdaterad)

Microsoft uppdaterade OneDrive nyligen, som inkluderar möjligheten att ladda upp din musiksamling och lyssna på den med Groove Music. Det här är trevligt eftersom du inte behöver ha ett Groove Music Pass-abonnemang ($ 9, 99 / månad) för att göra det.

Uppdatering: 8/20/2015: Den här artikeln har uppdaterats för att avspegla de förändringar som Microsoft gjorde med utgåvan av Windows 10. Företaget har rebranded Xbox Music till Groove Music.

Ladda upp ditt musik till OneDrive

Med uppdateringen lade Microsoft till en mapp med namnet "Musik" där du kan börja ladda dina låtar. Om du inte ser det av någon anledning, fortsätt bara och skapa din egen. Det viktiga här är att det måste kallas musik och inget annat.

Du kan ladda musik genom att öppna ditt OneDrive-konto i en webbläsare och dra sedan det till musikmappen i OneDrive som visas nedan.

Eller du kan också använda OneDrive-skrivarklienten. Men kom ihåg, även om musikmappen som innehåller albumet du vill ha överföringar till mappen snabbt, behöver du fortfarande vänta medan den synkroniseras.

Om du har en stor samling, vill du ladda upp, räkna med att det tar några dagar att slutföra.

Vad jag rekommenderar börjar med några låtar, eller ett album eller två innan du går in. Om du gillar hur allt fungerar kan du fortsätta och ladda upp din fullständiga samling.

Spela ditt musik i OneDrive med Groove Music App

När din musik har laddats upp, stöds (MP3, M4A (AAC) och WMA-filtyper) kan du använda Groove Music-appen på Windows 8.1, Windows 10, Windows Phone, Xbox 360, Xbox One och webbversionen av Groove Music-spelare.

Om du använder Android eller iOS har appen uppdaterats, och nu visas någon musik i din OneDrive Music-mapp som en del av din samling.

Det är viktigt att påpeka att Microsofts uppladdningsgräns är 50 000 låtar, som är samma gräns som Google Musik.

När du har laddat in din samling, kan du kanske hitta en massa dubbletter om du är en Music Pass-abonnent. Till exempel lade jag till flera Dream Theatre-album i min samling från streamingtjänsten och jag laddade upp samma album från min samling.

Att förhindra dubbletter är dock en enkel lösning. Gå till Groove Music webbspelare eller appen på Windows 10 och gå till Inställningar.

Där ser du två alternativ under avsnittet Samling. Slå på strömbrytaren för att automatiskt ta bort dubbla sånger från din samling. Det kommer att ta bort Groove Music Pass-versionen av dubbla sånger, och inte din version lagrad på OneDrive. Det här är trevligt om du gillar att ladda upp din musik med högre bithastighet.

Klicka sedan på Välj vad du vill ta bort och välj sedan vilket innehåll i din samling du vill vara borta

En av de snygga funktionerna i Groove Music är att du kan filtrera genom musik som bara finns på din OneDrive, men den här funktionen är inte inkluderad i mobilversionerna än.

Aktivera musikuppspelning via OneDrive är en långvarig funktion som användare har önskat. Det fina med det här är att du kan lägga till musik från din samling som inte ingår i streamingtjänsten. Det är också värt att upprepa, för att använda detta behöver du inte ha ett Music Music Pass-abonnemang.