Ja, du kan nedgradera Windows 10 till 7 eller 8.1 men ta inte bort Windows.old

Microsofts stora Windows 10-utbyggnad sker över hela världen i 190 länder. Och kanske du uppgraderat, eller kanske du ska vänta en vecka eller två innan du gör det. Något viktigt du behöver veta är: Ja, du kan återgå till ditt gamla operativsystem, men det finns en tillvägagångssätt.

Återgår tillbaka till 8.1 eller Windows 7

Kanske har du uppgraderat, och är inte helt redo för ändringarna i Windows 10, eller kanske gillar du inte alls. Oavsett orsaken kan du gå tillbaka till den tidigare versionen av Windows som du körde om du vill. Men du kommer bara ha 30 dagar att fatta ditt beslut.

När du har uppgraderat antingen Windows 7 eller 8.1 till Windows 10 har du 30 dagar att återgå till din gamla version av Windows om du vill.

Enligt Microsofts FAQ:

Kan jag gå tillbaka till min tidigare version av Windows om jag inte gillar Windows 10?

Ja, medan vi tror att du kommer att älska alla funktioner i Windows 10, kommer du att ha en månad efter uppgraderingen för att återgå till den tidigare versionen av Windows på din enhet.

Nu, i flörten av artiklar som kommer ut om Windows 10, rekommenderar vissa tekniska webbplatser att ta bort Windows.old- mappen i C: -drevet för att rensa utrymme.

Jag är här för att låta dig veta att om du gör det och bestämmer dig om att du vill gå tillbaka - det kan du inte. Inte utan att göra en fullständig ominstallation av din tidigare version av Windows.

Och om du har en OEM-kopia (den kopia som kom på den när du köpte din dator) kan du sluta behöva köpa en detaljhandelskopia av den tidigare versionen.

Om du har några tankar som du kanske vill gå tillbaka till Windows 7 eller 8.1 efter uppgradering - Ta inte bort Windows.old-mappen .

Det är förmodligen säkert att anta att efter 30 dagar kommer du att acklimatiseras till Windows 10 och har löst några problem som kan ha dykt upp och vill stanna med det. Om så är fallet, och du har en tablett eller SSD med begränsat hårddiskutrymme, fortsätt och ta bort Windows.old . Men gör 100% säker på att du vill göra det.

Här följer stegvisa instruktioner om hur du återgår till din tidigare version av Windows. Vi visar också hur du tar bort Windows.old om du behöver spara utrymme.

Men för nu vill vi meddela att om du vill nedgradera är det absolut nödvändigt att du inte tar bort mappen som innehåller de filer som används för att återvända tillbaka!