Så skyddar du dig från SSL-säkerhetshålet i OS X

Apple arbetar förmodligen med en lösning för det SSL-säkerhetshålet i OS X. Apple har fixat buggen för iOS, men dess stationära operativsystem är fortfarande sårbart. Medan det låter läskigt (och det kan vara om någon får tillgång till ditt system), är du inte i lika mycket fara som du kanske tror. Nedan följer några tips du kan följa för att skydda din dator och dina data från obehöriga inkräktare som använder sig av den man-i-mitten attacken.

Undvik offentliga och otillförlitliga nätverk

Apples sårbarhet kräver att angriparen är på samma nätverk / WiFi-router för att fånga dina känsliga data, t.ex. lösenord och mer. Lyckligtvis begränsar det som kan utnyttja denna sårbarhet. Med andra ord, om du är orolig för detta utnyttjande, undvik att använda offentliga nätverk tills Apple har problem och uppdatera din maskin. Om du måste använda ett offentligt nätverk finns det några försiktighetsåtgärder du kan vidta.

Använd inte offentliga nätverk för något viktigt

Om du ska surfa på internet under ett offentligt nätverk, bör du undvika att göra något som kan innebära att du dela känslig information.

  • Kontrollera inte ditt bankkonto.
  • Logga inte in på något som du inte vill att någon annan loggar in i.

Faktum är att även innan denna sårbarhet var ett problem, (och även efter att det har blivit patchat) loggar du in på bankkonton något som jag starkt skulle rekommendera även om du tvingar SSL med din webbläsare.

Prova en annan webbläsare

Du kommer att vilja undvika att använda Apples Safari för tillfället om du är på ett offentligt nätverk. Vi har läst runt, och det verkar som om Chrome och Firefox är säkra satsningar för nu, särskilt Firefox. Du kan kolla din webbläsare här. Det webbplats / testverktyget kommer att berätta om du är sårbar i din nuvarande webbläsare.

Tvinga SSL för alla webbplatser med Chrome och Firefox

Säkerhet handlar om lag eftersom ingenting är 100%. Med det sagt, använd webbläsare plugins och tillägg för att genomdriva SSL för så många webbplatser som möjligt hela tiden.

När är en fix som kommer?

Apple behöver fixa sårbarheten, men det finns inget ord när det kommer att hända. Vi måste bara vänta på Cupertino-folket att rulla ut en uppdatering. Åtminstone finns det ett sätt att täcka dig själv för nu.

Kredit: CNET