Prova nu med Google Instant Previews

Google handlar om tillfället dessa dagar. Hot på klackarna av Google Instant-sökning är en ny funktion som heter Google Instant Previews. Google Instant Previews placerar en liten förstoringslins bredvid vart och ett av dina sökresultat. När du klickar på det tar det upp en miniatyr av webbplatsen. Inte bara det, det framhäver även var din sökfråga dyker upp på sidan. Du kan också dra upp förhandsvisningar genom att trycka på högerpil på tangentbordet efter att ha kört din sökning och sedan flytta igenom sökresultaten med upp / nedpilarna .

Så, vad är värdet i detta? För en behöver du inte navigera till webbplatser för att se om de är det du letar efter. Du kan snabbt bläddra igenom förhandsgranskningarna för att se hur din sökfråga visas på sidan och / eller om sidan ser legitim och officiell ut. Om du till exempel vill hitta en nyhetsartikel om cilantro-återkallelsen kan du förhandsgranska resultaten för att se till att cilantro nämns i artikelns kropp, i stället för bara i kommentarerna. Eller om du besökt en sida tidigare men inte kommer ihåg var det var kan du förhandsgranska resultaten tills du känner igen den sida du letar efter.

Google hävdar att de har väntat på att spricka denna pärla ut tills det var tillräckligt snabbt för att ladda Instant Previews, ja direkt. Och nu kan de-Google säga att det tar mindre än en tiondel av en sekund att göra förhandsgranskningarna, och det känns verkligen så snabbt.

Jag undrar vilken slags inverkan detta kommer att få på webbdesignsgemenskapen. Jag har alltid ansett det första intrycket för att en webbplats ska vara som en "fem sekunders audition", men nu är det ännu mer sant. Som webbanvändare kan vi känna igen en hur-till, en video, en Q & A-sida, en tunn ansluten webbplats eller en nyhetsartikel på ett ögonblick. Nu kan vi göra en uppfattning om en webbplats innan vi ens besöker den. Webbdesigners notera: se till att din målsida ser bra ut i Instant Preview!

Google Instant Previews rullar långsamt ut till användare och regioner. Men du kan klicka här för att prova Google Instant Previews. Ha så kul!