Yahoo! Säkerhetsbrott: Ta reda på om ditt konto har hackats

Houston, vi har ett annat problem ... Över 453 000 användarnamn och lösenord har läckt till internet av hackare; de togs av en Yahoo! Röstserver, TrustedSec säger. Så här ser du om ditt konto har äventyras eller inte.

Ge mig Hack-detaljerna!

För det första problemet för Yahoo! och dess kunder är ganska stora. 453.141 Yahoo-lösenords lösenord misslyckades också under hacken. Varav 342.481 är unika. Dessa är konton från olika leverantörer, även om de flesta är Yahoo-konton (135 599 av dem). Det finns också 106 185 Gmail-konton, Hotmail (54 393), AOL (24 677), liksom Comcast och MSN, säger en rapport från säkerhetsföretaget Sucuri.

Vad som är värre är att det också finns konton från .gov och .mill adresser .... Låt oss bara hoppas att ingen av dem använder samma lösenord runt nätet eller på jobbet ... Ja, inte troligt.

Som det är normalt med varje hack, har vi tittat på uppgifterna och det verkar som om de flesta inte har läst Steve's för att skapa ett starkt lösenord. Till exempel använder 1, 666 personer lösenordet "123456". Ytterligare 222 personer använde lösenordet "123456789" och 780 använde "lösenord". En annan 437 använde ordboksordet "välkommen" och 333 mer använde "ninja". Ja…. Inte bra. Vänner låter inte vänner använda billiga lösenord!

Var mitt konto hackat?

Det spelar ingen roll om ditt konto hackats eller inte. Om du har en Yahoo! konto, ändå ändra det ändå och var noga med att använda ett starkt, lätt att komma ihåg lösenord. Var snäll och använd inte ett enkelt ordord. Om du gör det kan du inte heller använda ett lösenord alls. Verkligen.

Nu om du är nyfiken ... kan du ganska enkelt kontrollera om ditt konto ägdes eller ej. Sucuri.net har ett verktyg som låter dig kolla. Klicka bara här, skriv in din e-postadress och det går dig igenom processen för att kontrollera om ditt konto var på listan. Personligen, även om det inte är listat skulle jag ändå ändra det.

Säkerhet i både fysisk och online-världen handlar om lagrad säkerhet. Ju fler lager, desto bättre chans du har för att hålla ditt hem och dina data säkra. Var noga med att läsa vår Guide till Online Security om du inte har läst den nyligen. I den, listar Steve Krause vår grundare några enkla att genomföra och praktiska lag som kan förbättra din online-integritet och säkerhet för dina online-konton.