Registrera dig för New Facebook Graph Search Beta

Tidigare i veckan hade Facebook ett evenemang för pressen där Mark Zuckerberg meddelade Graph Search Beta. Detta är en ny tjänst som gör det möjligt för Facebook-användare att söka igenom foto, anslutningar och foton från 1 miljarder användare. I huvudsak kommer det att göra sökning via Facebook en mycket bättre upplevelse och faktiskt vara användbar.

Enligt Facebook-pressmeddelandet är här de fyra huvudområdena Graph Search kommer att fokusera på.

Människor : "vänner som bor i min stad", "folk från min hemstad som gillar vandring", "vänner av vänner som har varit i Yosemite National Park", "programvaruutvecklare som bor i San Francisco och gillar att åka skidor" gillar saker jag gillar, "" folk som gillar tennis och bor i närheten "

Foton : "foton jag gillar", "foton av min familj", "foton av mina vänner före 1999", "foton av mina vänner som togs i New York", "foton av Eiffeltornet"

Platser : "restauranger i San Francisco", "städer besökta av min familj", "Indiska restauranger som gillade av mina vänner från Indien", "turistattraktioner i Italien besökta av mina vänner", "restauranger i New York liknade kockar" länder mina vänner har besökt "

Intressen : "Musik som mina vänner gillar", "filmer som liknar folk som gillar filmer jag gillar", "språk mina vänner talar", "strategispel som spelas av vänner av mina vänner", "filmer som liknar människor som är filmregissörer" "Böcker läsas av VD"

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=SD951tHz38g]

Registrera dig för Facebook Graph Search Beta

Den nya söktjänsten börjar börja rulla långsamt ut till användare och befinner sig för närvarande i ett begränsat beta-stadium. Och du kan komma på listan! Logga in på ditt konto och gå till Beta-sidan för introducerande grafsökning, och rulla ner till botten och klicka på Försök grafsökning. Du läggs automatiskt till i väntelistan.

Som du kan föreställa dig, kommer efterfrågan att gå med hög, och du kanske inte ens komma in. Men du kommer definitivt inte om du inte registrerar dig!