Så här lägger du till artistiska texteffekter med Adobe Photoshop

Jag har haft mycket roligt under de senaste månaderna och visat grunderna i Adobe Photoshop CS5 men ikväll kommer jag att visa dig en av mina favorit Photoshop-tips - Hur man skapar groovy texteffekter!

Denna Photoshop är bra för att det är väldigt lätt och ändå kan effekterna du kan skapa verkligen vara fantastiskt! Låt oss hoppa in i det med en groovyVideo följt av vår klassiska steg för steg i processen.

Du kommer behöva:

1. Adobe Photoshop CS2 / CS3 / CS4 / CS5

2. En bild (kan vara nästan vilken bild som helst)

3. Öva!

Video:

">

Steg 1 - Välj en bild för din texteffekt

Du behöver en bild till att börja med. Jag valde att arbeta med himlen bilden vi gjorde i en tidigare handledning och om du har gjort en själv det kommer att fungera bra. För bästa effekten, försök att välja en bild med ljusa färger. Du kan leka med olika bilder tills du hittar den rätta.

Steg 2 - Typ Maskverktyg

När du har importerat bilden till Photoshop med en enkel dra-'-'-släpp eller Ctrl + O väljer du verktyget Horisontalt typmask. Om du inte hittar den är den dold under textverktygsmenyn. Typmaskverktyget är ett av de många verktyg som Photoshop har och är ett av de bästa, om inte det bästa verktyget som hjälper dig att skapa en episk texteffekt.

Steg 3

Efter att ha valt Typmaskverktyget klickar du på ett område i bilden för att börja skriva. Lägg märke till hur du anger ett specialläge, som liknar det snabba maskeringsläget som vi tidigare har täckt.

När du börjar skriva text kommer du att märka att den inte kommer att visas med en röd mask, men istället kommer att se igenom, precis som ett valt område i Quick Mask Mode. Det här är normalt.

Klicka på kryssrutan när du är klar med att lägga till din text.

Steg 4 - Gör din groovyText till liv

Om du är nöjd med placeringen av texten kan du fortsätta och trycka på Ctrl + C följt av en Ctrl + V för att kopiera det textområdet och klistra in det på ett nytt lager. Du kommer inte se något just än ...

.. MEN om du tar tag i Verktygsverktyget och tar tag i den texten och flyttar den, förstår du omedelbart vad typverktyget är för.

Ytterligare tips:

Vill du ha din text i sig själv? Försök klistra in det på ett nytt dokument och arbeta med det därifrån!

Du kan också krossa med all den Photoshop-kunskap du har fått hittills för att göra något riktigt fantastiskt.