Xbox One-tips: Aktivera energisparläge

Xbox One-ägare bör veta att konsolen aldrig är helt avstängd. Den har ett Instant On-läge som standard, vilket gör det möjligt för konsolen att starta snabbt, automatiskt få uppdateringar, eller om du har en Kinect, vaknar du upp med din röst.

Även om du inte har Kinect startar din konsol mycket snabbare (två sekunder enligt Microsoft) med Instant-On-inställningen aktiverad.

Även om det här är en praktisk funktion, kräver det också mer el, och medan extrakostnaden på din elräkning kan tyckas försumbar för vissa, ungefär 20 dollar per år, kanske du vill spara energin och spara lite pengar också .

Om varje Xbox One-ägare skulle göra det i USA uppskattas det att vi kunde spara upp till 250 miljoner dollar per år i energikostnader.

Aktivera Xbox One Strömsparläge

Om du vill sätta din Xbox One i energisparläget går du till Inställningar> Ström och start och sedan Strömläge under Strömalternativs-kolumnen.

Ändra det från Instant-On till energisparande.

Hur mycket ström är Xbox en slösar när den inte används?

Det är värt att notera att det verkar som Xbox One är för närvarande den mest kraftfulla spelkonsolen. Nästan hälften av sin årliga energiförbrukning är medan den är i Instant-On-läge.

Här är några intressanta resultat från en nyligen genomförd studie av Naturresursförsvarsrådet eller NRDC:

  • Nästan hälften av Xbox One årliga energi förbrukas i ansluten vänteläge när konsolen kontinuerligt drar mer än 15 watt samtidigt som man väntar på att användaren säger "Xbox on", även i mitten av natten eller under arbetsdagen när ingen är Hem. Om den lämnas oförändrad kommer den här funktionen att vara ansvarig för 400 miljoner dollar i årliga elräkningar och motsvarande årlig produktion av en stor kraftverk på 750 megawatt.
  • Xbox One drar mindre ström än PS4 i på-läge. Xbox One förbrukar dock mycket mer energi när den inte används (ansluten vänteläge).

För närvarande har jag inte en Kinect med min Xbox One, så jag saknar inte funktionen "Xbox on". Sedan jag sätter i konsolen i energisparläge måste jag säga att den börjar mycket långsammare, men jag kan hantera det.