Roku lägger till skärmspegling till Windows och Android-enheter

Roku började nyligen rulla ut lanseringen av dess skärmspegling funktioner så att du kan dela det som finns på din skärm från välj Windows 8.1 och Android-enheter samt Windows Phone. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för användare i USA och Storbritannien.

Obs! Den här nya funktionen är i beta och gäller endast för Roku 3 Model 4200 och Roku Streaming Stick HDMI Version Model 3500.

Du behöver också en kompatibel Android- eller Windows 8.1-enhet. Du kan hitta en fullständig lista över mobila enheter som stöds för tillfället här.

Roku Screen Mirroring

För att få allt att rulla, gå till Inställningar> Skärmspegling (beta) på din Roku och se till att den är aktiverad. Naturligtvis, se till att båda enheterna är på samma Wi-Fi-nätverk.

Om du inte ser det av någon anledning, gå till Inställningar> Systemuppdatering> Kontrollera nu . Din Roku ska uppdatera sig med jämna mellanrum i bakgrunden, men om du har kopplat bort den eller inte ansluten, kanske du måste uppdatera den manuellt för att få spegelfunktionen.

Om du har en kompatibel Roku-streamingsticka eller en set-top-box och en mobil enhet som stöds, behöver du ladda ner den officiella Roku Mobile App. I det här exemplet använder jag Nokia Lumia 635 och när du har Roku på ställer du in din skärm för att projicera den.

För att göra det, gå till Inställningar> System> Projekt Min skärm . Därefter borde du hitta Roku och börja spegla din telefon, klicka bara på dess ikon.

Här är några bilder av det som arbetar med mitt hem uppbyggda - bilderna är inte störst, men visar att det fungerar. Jag kunde spegla allt på min skärm, men i det första exemplet speglar jag Windows Phone, jag har inte haft chans att testa Android eller en Windows 8.1-enhet än, men jag är säker på att resultaten är likartade.

Och här är ett exempel på att spegla Xbox Music på storskärmen - och ja. Allt ljud kommer igenom såväl som bilderna.

Ge det ett skott om du har kompatibla enheter och låt oss veta vad din upplevelse är! Kom ihåg att det här är en beta, så du kan förvänta dig några buggar och glitches. Till exempel, varje gång min telefons skärm skulle utgå, skulle jag behöva återansluta. Typ av irriterande, men fortfarande något att leka med i vardagsrummet om du har tid. Njut av!