Xbox Music kommer till iOS och Android Plus Free Web Streaming

Xbox Music General Manager, Jerry Johnson meddelade att Microsoft utökar sin Xbox Music-tjänst med appar för iOS och Android-enheter. Meddelandet gjordes i en Xbox Wire artikel. En prenumeration på Xbox Music Pass krävs, och abonnenterna kommer att kunna få tillgång till musik på sina iOS- och Android-enheter via appen.

Apparna ger grundläggande tillgång till musik, men ingen offline-lyssning - en WiFi eller dataanslutning krävs. Användare kommer dock att kunna synkronisera och ändra spellistor. Det här är bara början, eftersom Microsoft säger att fler uppdateringar av apparen kommer att stödja offline lyssna med ytterligare funktioner under de närmaste månaderna.

Xbox Music App för iOS

Appen är för närvarande tillgänglig i Apple Music Store. För att det ska fungera på båda plattformarna måste du prenumerera på Xbox Music Pass. Om du inte prenumererar kan du få en 30-dagars gratis provperiod.

Xbox Music App för Android

Din musik och samling och spellistor kommer att synkroniseras mellan alla dina enheter. Här är ett exempel på att det körs på en Nexus 7-tablett som kör Android 4.3.

Medan du behöver en prenumeration på Music Pass för att kunna använda appar, var också en del av meddelandet gratis musikströmming genom att starta någon webbläsare på din dator och gå till music.xbox.com. Vi täckte webbversionen för några månader sedan, och det har skett en uppdatering som introducerar gratis strömmande för nya användare. Fångsten är att du har begränsade timmar med gratis streaming i sex månader. Därefter måste du köpa musikpasset för $ 9, 99 / månad eller spara tjugo dollar och anmäla dig till ett år för $ 99.

Fler Xbox-musikuppdateringar kommer

En del av meddelandet är också nya funktioner som kommer att komma under de närmaste månaderna för Windows 8.1 inklusive följande:

Webspellista

Verktyget söker efter artisters nämnder på en viss webbsida och skapar en anpassad spellista med sin musik. Tänk på din favoritradios webbsida, eller en kommande musikfestival, samt alla band och sånger som finns på den webbsidan. Webspellistan identifierar all musik och skapar en snabb, anpassad spellista i Xbox Music med en enkel knapptryckning. Vi släpper ut webbspellista tillsammans med Windows 8.1 den 18 oktober.

Bing Smart Search

Med Bing Smart Search hittar du musiker, band och artister som presenteras i ett rikt innehållsområde, inklusive topplåtar, album, videor, bilder och relevanta webbsidor. Om du väljer ett spår från låtlistan i Bing-resultaten börjar det omedelbart att spela i Xbox Music-appen.

Radio på Xbox Music Web

... Radiofunktionen är ett snabbt och dynamiskt sätt att anpassa din samling, upptäck nya favoriter och skapa ultimata spellistor genom att starta direktblandningar baserat på dina favoritartister. Med obegränsat hoppar.

Xbox Music har definitivt förbättrats mycket under det senaste året, och nu med appar på iOS och Android, ger det dig ännu fler sätt att lyssna på din samling och hålla den synkroniserad.