WordPress uppdateringar till 3.1

I sin debut 14: e utgåva heter WordPress den nya versionen "Reinhardt". Med den här uppdateringen har WordPress fixat över 800 buggar och tagit språnget från bloggar till ett grundläggande Content Management System (CMS). Lägg inte i panik om du inte kan få igång det direkt, den här utgåvan innehåller inga säkerhetsskorrigeringar. Men det finns en hel del groovy funktioner som har lagts till, så det finns ingen anledning att försena uppdateringen av din blogg så fort !

I den nya 3.1-plattformen är en av de största förändringarna det nya interna kopplingssystemet. Om du skriver i WordPress-gränssnittet kan du nu välja ett nytt alternativ för att länka till befintligt innehåll . Den här funktionen har lagts till den vanliga hyperlänksknappen på verktygsmenyn, och den skapar automatiskt en lista över de senaste interna länkarna eller låter dig använda en sökfunktion för att hitta den lämpliga.

Om du vill kan du se hela listan över ändringar, men det kan ta en stund med tanke på att det finns 9 sidor av dem. De stora förändringarna som de flesta kommer att se är listade nedan:

  • Intern länkning - klicka på en knapp för en intern länk och det låter dig söka efter ett inlägg eller bläddra i en lista med befintligt innehåll och markera det för att inkludera det.
  • Admin Bar - innehåller olika länkar till användbara admin skärmar. Som standard visas administratörsfältet när en användare är inloggad och besöker webbplatsen och visas inte i adminskärmar för enskilda blogginstallationer. För multisite-installationer visas administratörsfältet både när du besöker webbplatsen och på adminskärmarna.
  • Strömlinjeformat skrivargränssnitt - nya användare av WordPress kommer att hitta skrivskärmen mycket mindre rotig än tidigare, eftersom flera alternativ är dolda som standard. Du kan klicka på Skärmalternativ högst upp till höger för att få tillbaka dem.
  • Postformat - metadata som kan användas av teman för att anpassa presentationen av ett inlägg. Läs mer i artikeln Postformat.
  • Nätverksadministratör - flytta Super Admin-menyer och relaterade sidor ur den vanliga administratören och till en ny nätverksadministratörsskärm.
  • List-typ Admin Skärmar - sortera kolumner för list-typ skärmar och bättre pagination.
  • Exporterare / Importera översyn - många under huven ändras, inklusive att lägga till författarinformation, bättre hantering av taxonomier och villkor och rätt stöd för navigeringsmenyer.
  • Anpassade förbättringar av innehållstypen - tillåter utvecklare att skapa arkivsidor och ha bättre meny- och förmågaskontroller. Läs mer i artikeln Posttyper.
  • Avancerade frågor - tillåter utvecklare att fråga flera taxonomier och anpassade fält.
  • Uppdaterad Blue Admin Color Scheme - lägger fokus mer ihop på ditt innehåll.

Bara ett varningstecken, som vanligt vid uppdatering av WordPress, kanske några av dina plugins inte fungerar med den nya versionen . De flesta plugins tenderar att vara framåtkompatibla, men du kanske vill testa dem eller leta efter alternativ innan du går igenom hela uppgraderingen.