Hur-till tillåter någon att ladda upp till din Dropbox

Här på talar vi ofta om Dropbox och alla de olika sakerna du kan göra med det. Idag har vi ännu en groovyTip för Dropbox, vi visar dig hur lätt det är att låta någon ladda upp till en allmän mapp på din Dropbox.

När vi börjar prata om PHP och scripting kan det låta väldigt komplicerat. Den här gången är det inte! I grund och botten kommer du att ladda ner en förlagd PHP-skriptbaserad webbsida som ger tillstånd att ladda upp till din Dropbox. Vi behöver göra några ändringar på det i följande steg, men för det mesta har allt det hårda arbetet redan gjorts för oss tack vare skriptutvecklaren!

Så här ställer du in ett skript för att tillåta någon att ladda upp till dina Dropbox-mappar {Screencast}

Så här ställer du in ett skript för att tillåta någon att ladda upp till dina Dropbox-mappar

Steg 1 - Hämta PHP Script Files

Först måste du ladda ner några filer som är nödvändiga för att göra detta arbete.

Här är skriptpaketet nedladdningslänk. Kredit går till Jake Jancar för att skapa detta groovy script .

Ta enkelt ut de två PHP-filerna till en ny tom mapp för att få dem att förberedas.

Steg 2 - Redigera filerna

Du måste redigera index.php- filen som du bara extraherade. Du kan använda Adobe Dreamweaver eller Microsoft Office FrontPage. Om du inte har något av dessa program, kommer notepad ++ också att fungera bra.

Starta ditt redigeringsprogram och Öppna index.php in. Bläddra ner till den 48: e raden och Byt ut [email protected] med ditt Dropbox- konto e-post och sedan Byt lösenord med ditt lösenord för Dropbox- konto . Var noga med att lämna bindestreckens markeringar, PHP behöver dem att fungera!

När du är klar spara du bara din uppdaterade fil över originalet. ( Arkiv> Spara eller Ctrl + S )

Steg 3 - Ladda upp PHP-filen till din webbplats

Allt du behöver göra nu är att ladda upp PHP-filerna till en ny katalog på din webbplats och sedan ge uppladdningslänken till de personer du vill ha tillgång till din Dropbox. Var försiktig! Om länken faller i fel händer kan du få din dropbox fylld med prankfiler eller virus! Ge länken endast till de personer du litar på!