Återställ (Återuppringning) Windows 10 Mobile till Windows Phone 8.1

Om du är en tidig adopterare, som installerade Windows 10 för förhandsgranskning av telefoner på din handenhet men nu har andra tankar kan du återställa den till 8.1. Det finns ett par verktyg du kan använda för att göra det, och varje måste kräva att du kör den på din dator.

Du kan antingen använda Windows Phone Recovery Tool (som ska fungera med någon Windows Phone-modell) eller om du har en Lumia-telefon kan du kolla Lumia Software Recovery Tool som är unik för Lumia-modellerna.

För den här artikeln använder jag en Lumia 635 som kör Windows 10 tech förhandsvisning för telefoner och återställer den till Windows 8.1. Nedan visas ett skott från omsidan som visar att det kör Windows 10-förhandsvisning.

Observera också att om du gör det kommer dina personuppgifter raderas. Så innan du fortsätter vill du säkerhetskopiera dina data genom att gå till Inställningar> Uppdatering och återställning> Säkerhetskopiering . Du bör redan säkerhetskopiera dina data till molnet automatiskt, men för att vara säker, tryck på Apps och Inställningar och sedan " Säkerhetskopiera nu ".

Lumia Software Recovery Tool

Installera först Lumia Software Recovery Tool-programmet (länken nedan.) Starta det och anslut telefonen till din dator. När telefonen känns igen klickar du på Installera och följer guiden.

Det kommer att påminna dig om att allt kommer att raderas från din telefon och ger ett bra förslag om att ta bort ditt SD-kort innan du återställer det. Jag gick vidare och tog min ut, bara för att vara säker.

Efter att ha klickat på Fortsätt, bara sparka tillbaka och vänta medan återhämtningen sker.

Windows Phone Recovery Tool

Windows Phone Recovery Tool (länken nedan) fungerar på samma sätt som Lumia-verktyget . Installera programvaran, anslut sedan telefonen till datorn och starta återställningsverktyget. Klicka sedan bara på din telefon när den hittas.

Nu följer du bara de enkla instruktionerna på skärmen som med Lumia-programvaran.

Varje verktyg kommer att ta en bra bit av tid för att slutföra återställningen, så du kanske vill lägga på en episod av House of Cards medan den gör sin sak. Den tid det tar varierar mellan användare baserat på din telefon och datorns hårdvara.

När det är klart måste du gå tillbaka genom den ursprungliga inställningen. Men det gör att du kan återställa från en säkerhetskopia eller börja färsk - vilket är vad jag gjorde som du kan se i exemplet nedan.

När du är klar, voila! Du kör nu Windows 8.1 på din telefon och inte Windows 10 tech förhandsgranskning för telefoner.

Att ha ett av de här verktygen är redo är en bra idé om du återställer från Windows 10 eller bara vill ha en frisk, ren omstart i allmänhet.

Tänk på att detta returnerar telefonen till Windows 8.1 och inte Windows 8.1.1. Om du vill ha den senaste versionen måste du installera om programmet Preview for Developers.

Vad tar du med? Har du använt något av dessa verktyg för att återställa din Windows Phone av någon anledning? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.

Windows Phone Recovery Tool

Lumia Software Recovery Tool