Windows 8 tabletter på vägen snart

Nu när Windows 8 Release Preview är tillgänglig för nedladdning, var det dags att vissa produkter som körde det nya Microsoft OS visades till alla. Och de är inte så långt borta som du kan bli frestad att tänka.

Efter att jag rapporterade att Fujitsu har en Windows 8-tablett i arbetet för årets fjärde kvartal har företagskällor sagt att andra viktiga tablettproducenter planerar Windows 8-enheter ännu tidigare. Jag pratar om Asus, Acer och Toshiba.

Enligt Bloomberg säger "människor med kunskap om saken" att alla tre företag kommer att visa upp sina helt nya Windows 8-enheter på Computex i Taiwan. Taiwans tekniska show äger rum nästa vecka i Taipei.

Enligt samma källor kommer Acer att visa en tablett, Toshiba - en tablett och en "anteckningsbokstyp" medan Asus förväntas presentera tabletter som liknar Transformer-modellen - man kommer att använda ett ARM-baserat NVidia Tegra-chip, medan den andra kommer att vara Intel-baserad.

Asus är ingen främling för Windows-tabletter - Asus Eee Slate EP121 kör Windows 7 på en Intel Core i5 CPU, men jag tror att Windows 8, ett operativsystem med ett mer tablettriktat gränssnitt, kommer att förändra saker helt.

Och om du vill veta mer om Windows 8, kolla in vår omfattande Windows 8-täckning.