Microsoft tillkännager stora uppdateringar till OneDrive for Business

Microsoft OneDrive-teamet meddelade nyligen betydande uppdateringar av sina lagringsplaner för Office 365 Business-kunder. Nyligen har företaget gjort drastiska förändringar i sina lagringsplaner för sin konsument OneDrive-tjänst som begränsade planer till enbart 5 GB-alternativ. OneDrive-teamet gjorde en mea culpa genom att vända några av dessa beslut med några ändringar. Det gjorde också liknande meddelanden för affärsidan av OneDrive.

Organisationer som använder premiumaffärsabonnemang som Office 365 E3, E4 eller den nya E5-planen, kommer återigen se återkomsten av obegränsad lagring. Microsoft kommer att använda ett stegvis tillvägagångssätt som börjar i slutet av december. Om du kör ett av Microsofts andra Office 365-affärsabonnemang ser du inga ändringar i din nuvarande 1 TB-plan.

Ändringar i OneDrive-lagringsplaner för Office 365 Business

Lagringsplaner

Office 365 kunder på våra premium Enterprise, Government och Education planer kommer att få OneDrive for Business obegränsad lagring. Specifikt inkluderar detta obegränsad lagring för personer i organisationer med mer än fem personer som prenumererar på en av följande planer:

  • Office 365 Enterprise E3, E4 och E5
  • Office 365 Government E3, E4 och E5
  • Office 365 Education
  • OneDrive for Business Plan 2 och SharePoint Online Plan 2

Vi kommer att börja rulla ut ökat lagringsutrymme till dessa kunder i slutet av denna månad, med en automatisk ökning från 1 TB till 5 TB per användare. Vi förväntar oss att denna utrullning ska slutföras i slutet av mars 2016. Efter denna punkt kan kunder som vill ha ytterligare lagring begära det efter behov genom att kontakta Microsoft Support.

För närvarande tillhandahåller Microsoft OneDrive som affärs- och konsumenttjänster. OneDrive for Business bygger på den gamla SharePoint-tekniken som kan spåra sin linje tillbaka till Groove-samarbetsplattformen Microsoft köpte tillbaka 2005. Företaget tillkännagav också att en nästa generationens synkroniseringsklient är tillgänglig, och den är nu tillgänglig för distribution. En betydande del av meddelandet är äntligen tillgången till en företagsklient för OS X. Mac-användare kan nu få tillgång till data i Microsofts företagsinnehållssystem, SharePoint. Tidigare var detta begränsat till Office for Mac desktop apps eller direkt åtkomst till SharePoint via en webbläsare.

Nästa Generations Sync Client för Windows och Mac

Efter ett framgångsrikt förhandsgranskningsprogram rapporterar vi gärna att OneDrive for Business Next Generation Sync Client nu är tillgänglig för distribution. Våra topprioriteter för denna release var förbättrad pålitlighet och prestanda, samt levererar kärnfunktioner som selektiv synkronisering, stöd för stora filer upp till 10 GB i storlek och borttagning av 20 000 filsynkroniseringsgränsen. För IT-proffs har vi gett möjlighet att tyst distribuera och konfigurera klienten på uppdrag av dina slutanvändare.

Den nya OneDrive-klienten kommer att finnas tillgänglig före slutet av december med stöd för Windows 7, 8 och 10, men enheter som kör Windows 8.1 måste vänta tills någonstans runt första kvartalet 2016. OS X-system kör 10, 9 eller senare kommer att ha Tillgång till den nya klienten i december också.

Den mobila sidan av saker fick också några välkommen uppdateringar som introducerar stöd för Microsofts nyligen släppta Windows 10 Mobile OS. Uppdateringen stöder visning, redigering, radering, delning och uppladdning av filer på både din personliga OneDrive och OneDrive for Business-lagring. OneDrive-appen för Windows 10 Mobile måste vänta lite längre för support av offlinefiler, till skillnad från OneDrive iOS-appen som äntligen fick det genom en uppdatering.

Det finns ännu mer än dessa meddelanden; Du kan kolla OneDrive blogginlägget för mer information, men förbättringarna och förändringarna under den senaste veckan visar att OneDrive Team lyssnar och arbetar för att se till att kunderna har en bra upplevelse, oavsett vilken plattform de använder.