Så här automatiserar du uppgifter på en Windows- eller MAC-dator med hjälp av åtgärd (er)
Hej där groovyReaders! Har du använt din dator för saker som att rotera eller byta namn på foton och flytta och komprimera filer till din externa hårddisk? Du vet, det är de grundläggande åtgärderna vi gör ofta som vi önskar att vi bara kan automatisera eller ha någon annan att göra för oss! Lyckligtvis finns det! Idag går jag snabbt igenom en gratis Java-baserad applikation som heter Action (s), som enkelt kan automatisera de flesta av dessa irriterande processer för dig både på MAC OS och Windows 7 och äldre. Låt oss börja!
Video Screencast
">
Steg 1 - Hämtning av åtgärd (er)
Först och främst behöver du ladda ner Action (er). (Obs! Du måste ha Java installerat för att detta ska fungera). Kom igång genom att gå till app.jbbres.com . Därifrån kan du läsa lite användbar information om programmet förutom att ladda ner det. För att börja ladda ner, tryck helt enkelt på den röda knappen på höger sida av skärmen och följ alla steg för att slutföra installationen.
Snabbt gå igenom nedladdningsprocessen ...
..återgå användarvillkoren ...
..för lita på ansökningsutgivaren om du frågade ...
..och då bör ansökan börja.
Steg 2 - Skapa ditt första arbetsflöde
När åtgärd (er) laddar upp märker du att gränssnittet är ganska enkelt. På vänster sida har du alla olika åtgärder du kan utföra och på höger sida har du ett arbetsflöde där du kan organisera alla dina åtgärder och skapa ett enkelt arbetsflöde som applikationen kan utföra för dig så många gånger som du gillar.
Idag ska vi försöka göra ett snabbt arbetsflöde för att byta namn på bilderna som vi just fått från vår digitalkamera. Först börjar vi genom att dra in i Ask for Pictures- åtgärden i vårt arbetsflöde. Vi lämnar det snabba namnet till dess standard och vi kan ändra alternativet Start från vad som passar våra behov. Personligen kommer jag att ställa in min mini-webbläsare för att starta från skrivbordet.
Då kan vi dra in i Rename Files- åtgärden in i arbetsflödet. Härifrån har vi några extra alternativ, men för bästa möjliga resultat ställer vi in det första rullgardinsmenyn till Skapa sekventiell och ställer in bilder för att få ett nytt namn, placera numren efter namnet och separera dem med plats . Nedan till vänster om åtgärden i arbetsflödet kan du också se ett exempel på hur dina filnamn skulle se ut efter det att hela arbetsflödet har slutförts.
Steg 3 - Löpande arbetsflöden
När du har slutfört ditt arbetsflöde kan du testa det genom att trycka på knappen Kör längst upp till höger på skärmen.
Eftersom vårt arbetsflöde skapades för att byta namn på bilder behöver vi peka på en plats med några bilder redo för byte namn. Välj bara alla dina foton och klicka på Öppna ...
... och i en blixt kommer alla dina bilder att byta namn.
Steg 4 - Spara arbetsflöden
Om du är nöjd med resultatet som ditt arbetsflöde har hjälpt dig att uppnå, kan du spara ditt arbetsflöde för senare användning när du behöver det igen. Tryck bara på ikonen Diskett Spara i övre vänstra hörnet av programmet ...
... och välj en plats där du vill spara ditt arbetsflöde.
Ditt arbetsflöde sparas med en .wkfl filtillägg och kan öppnas genom att dubbelklicka på det faktiska arbetsflödet när som helst när det behövs. Du kan kopiera dina arbetsflöden på en mini-enhet för att använda på en annan dator, men notera att åtgärden måste installeras på den datorn för att kunna göra det.
Där har du det - ett snabbt och enkelt sätt att automatisera enkla uppgifter på din Windows- eller MAC-dator. Har du ett tips för en riktigt groovy mjukvara eller tjänst du bara inte bor utan? Berätta om det nedan eller skjut oss ett mail på tips@