Slack lägger till stöd för videosamtal

Med Microsofts slut på sina läkarundersökningar meddelade Slack, starten som arbetar för att återuppfinna kommunikation och samarbete på arbetsplatsen idag, att det har utökat sin inbyggda "call" -funktion genom att lägga till inbyggt stöd för videokonferenser.

Slack lanserar videokonferenser för Mac och Windows

Den nya kameraknappen är tillgänglig i Slack App, som användare kan klicka för att starta ett videosamtal. Användare kan initiera ett samtal till antingen enskilda användare eller till en hel kanal för gruppröst eller videosamtal. Även om gruppsamtalet är maxed ut vid 15 deltagare och kräver ett betalt konto, kan jag garantera för enkelhet och kvalitet. Användare som kör mobilklienten kan ansluta videosamtal men begränsas till endast ljud.

Gilla med röstsamtal är det enkelt att få ditt lag på ett videosamtal. Du behöver inte öppna en separat app, ringa till ett möte eller dela in bänktlänkar. Alla i ditt Slack-team kan ringa en annan person direkt, och om du har någon av Slacks betalda planer kan ditt team göra gruppvideosamtal med upp till 15 personer. Källa

Slack gör inte den nya funktionen en ö till sig själv; Om användarna föredrar att inte använda Slack-video kan de fortfarande ersätta den med hjälp av tredje parts tjänster, inklusive Google Hangouts, Skype och Zoom.

Personligen är jag inte en stor fan av video, men jag kan se fördelarna med stora företag, där Slack hoppas bli en etablerad spelare. Varumärken som WebEx och Microsoft, med Skype for Business-klienten, har redan en stark närvaro i video. Microsofts egna lag kommer ut ur lådan med videostöd, så det var ett måste för Slack.

Slack säger att videosamtal kommer att rulla ut de närmaste dagarna, så kolla regelbundet efter nya versioner för ChromeOS, Mac och Windows.