Efter tidsgränskontrollen för grammatiska och stavfel i din webbläsare

Som en bloggare, en av de viktigaste sakerna när du skriver en artikel, kommenterar inlägg eller uppdaterar status på Facebook / Twitter är att kontrollera om stavning och grammatiska misstag. Det finns många verktyg tillgängliga online som tillåter användare att kolla på grammatiska och stavfel, men om du behöver besöka en annan webbplats eller öppna en annan app för att göra det är det inte så bra om allt du vill göra är att skriva en snabb kommentera i din webbläsare. Det är därför jag gillar webbläsarutbyggnaden för Firefox och Chrome som heter After the Deadline.

Hämta efter tidsfristen från sin hemsida i Chrome Web Store och klicka på Lägg till i Chrome-knappen.

Det kommer att be dig om bekräftelse. Klicka bara på Add-knappen för att installera tillägget.

När utvidgningen är installerad visas det ett bekräftelsemeddelande.

Nu kan du se ikonen Efter tidsfristen visas i Google Chrome adressfält som visas på webbplatser som stöder kommentera eller posta etc.

Låt oss se på alternativen för den här användbara utgåvan. Högerklicka bara på ATD-ikonen i adressfältet och klicka på Alternativ.

Eller klicka bara på ATD-ikonen i adressfältet och klicka på Visa alternativ.

Här kan du se alla funktioner som förlängningen har att erbjuda. Du kan tilldela genvägar för att korrekturläsa din artikel och se till att det inte finns några fel. Liknande andra verktyg som Microsoft Word är det inte 100% korrekt eftersom det använder artificiell intelligens för att kontrollera fel och grammatiska misstag, men det är bättre än ingenting om du frågar mig. Du kan också manuellt välja de regler som tillägget ska checka in i ett dokument. Ett annat användbart inslag i förlängningen är det flerspråkiga stödet. Om du vill kan du till och med lägga till fraser eller ord, eller några slangord som används vid uppdatering av status eller chatt, vilket förlängningen ska uteslutas vid korrekturläsning av någon artikel.

Öppna nu någon webbplats som Twitter eller postredaktör, börja skriva och det kommer visa dig understrukna sökord som behöver ändras. Genom att klicka på orden visas förslag som kan åtgärda felet.

Sammanfattningsvis, även om det kanske inte är 100% perfekt, är After the Deadline ett grovt verktyg för att hjälpa till med att skriva online.